Лесно неделно печено

Лесно неделно печено

Начин на приготвяне:

1. Поръсете със сол и черен пипер пъдпъдъците. Настържете фино и лимонова кора върху тях.
2. В купичка смесете ейла /вид бира/, течния мед и сока на половин лимон. Разбъркайте.
3. Разрежете по дължина двете наденички и ги сложете в купа. Добавете нарязания магданоз и нарязаната изтискана половинка лимон. Омесете с ръце добре.
4. Напълнете пъдпъдъците със сместа и ги вържете. Ако ви остане от сместа, оформете топчета от нея. Поставете пъдпъдъците в дълбока тава с гърдите надолу.
5. Около пъдпъдъците подредете почистени, разрязани на две по дължина моркови и пресни картофи. Отстрани сложете и топчета от сместа. Залейте с приготвения сос. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Отстранете фолиото, обърнете пъдпъдъците с гърдите нагоре и печете до златист цвят.
6. Извадете пъдпъдъците и печените зеленчуци в чиния. Тавата със соса сложете върху котлон. Добавете горчицата и сметаната и бъркайте до постигане на по-гъста консистенция. Пресипете соса в каничка.

Продукти

  • 2 пъдпъдъка
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 200 мл светъл ейл
  • 1 с.л. течен мед
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 2 сурови свински наденички
  • шепа листа магданоз
  • 4 моркова
  • 0.5 кг пресни картофи
  • 1 с.л. едрозърнеста горчица
  • 2 с.л. заквасена сметана

Свързани рецепти