Лесно фондю със сирене
Рецепта от: Джейми Оливър
1. Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок съд с 2 с.л. зехтин докато омекне, за 5-10 минути. Бъркайте лука от време на време.
2. Поръсете лука със сол и излейте бялото вино. Настържете два вида твърдо сирене - кашкавал, чедър, грюер или др.
3. Щом виното се изпари, добавете настърганите сирена и начупете синьото сирене. Добавете сметаната и разбъркайте. Поръсете с малко прясна мащерка. Леко разредете консистенцията с малко гореща вода и бъркайте, докато сирената се разтопят.
4. Във фондюто топете хлебни кротони или половинки варени или печени картофи, забучени на шишчета.
Продукти
- 2 глави лук шалот
- 2 с.л. зехтин
- 50 мл бяло вино
- сол
- 400 г кашкавал
- 400 г сирене грюер
- 150 г синьо сирене
- 2 с.л. заквасена сметана
- щипка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос