Лесно фондю със сирене

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок съд с 2 с.л. зехтин докато омекне, за 5-10 минути. Бъркайте лука от време на време.
2. Поръсете лука със сол и излейте бялото вино. Настържете два вида твърдо сирене - кашкавал, чедър, грюер или др.
3. Щом виното се изпари, добавете настърганите сирена и начупете синьото сирене. Добавете сметаната и разбъркайте. Поръсете с малко прясна мащерка. Леко разредете консистенцията с малко гореща вода и бъркайте, докато сирената се разтопят.
4. Във фондюто топете хлебни кротони или половинки варени или печени картофи, забучени на шишчета.

Продукти

  • 2 глави лук шалот
  • 2 с.л. зехтин
  • 50 мл бяло вино
  • сол
  • 400 г кашкавал
  • 400 г сирене грюер
  • 150 г синьо сирене
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • щипка прясна мащерка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички