Лесно болито мисо
1. Сипете 3-4 с.л. зехтин на дъното на тенджера и запържете суровите наденици с фенел за 3-4 минути, от всички страни. Извадете ги в чиния.
2. Разрежете надениците чоризо на две, по дължина. Запържете ги в същата мазнина - 3-4 минути от едната страна и 1-2 минути от другата. Извадете ги при другите наденици.
3. Почистените моркови нарежете на тънки филийки, под ъгъл. Целината нарежете на тънки полумесеци. Смачкайте и обелете скилидките чесън. Запържете зеленчуците в мазнината от надениците.
4. Добавете лещата, запържете я за кратко. Пуснете дафиновия лист и мащерката и върнете двата вида наденица в тенджерата. Залейте с 600 мл бульон. Захлупете тенджерата и щом сместа заври, намалете огъня. Оставете да къкри 25-30 минути, докато лещата омекне напълно. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и черен пипер накрая.
5. Сервирайте болито мисо в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Продукти

  • 6 сурови италиански наденици с фенел зехтин 220 г наденица чоризо 3 скилидки чесън 2 стъбла селъри 2 моркова 200 г френска леща 1 дафинов лист 2 стръка мащерка 350 мл пилешки бульон сол и черен пипер нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички