Лесно болито мисо

Лесно болито мисо

Начин на приготвяне:

1. Сипете 3-4 с.л. зехтин на дъното на тенджера и запържете суровите наденици с фенел за 3-4 минути, от всички страни. Извадете ги в чиния.
2. Разрежете надениците чоризо на две, по дължина. Запържете ги в същата мазнина - 3-4 минути от едната страна и 1-2 минути от другата. Извадете ги при другите наденици.
3. Почистените моркови нарежете на тънки филийки, под ъгъл. Целината нарежете на тънки полумесеци. Смачкайте и обелете скилидките чесън. Запържете зеленчуците в мазнината от надениците.
4. Добавете лещата, запържете я за кратко. Пуснете дафиновия лист и мащерката и върнете двата вида наденица в тенджерата. Залейте с 600 мл бульон. Захлупете тенджерата и щом сместа заври, намалете огъня. Оставете да къкри 25-30 минути, докато лещата омекне напълно. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и черен пипер накрая.
5. Сервирайте болито мисо в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Продукти

  • 6 сурови италиански наденици с фенел
  • зехтин
  • 220 г наденица чоризо
  • 3 скилидки чесън
  • 2 стъбла селъри
  • 2 моркова
  • 200 г френска леща
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка мащерка
  • 350 мл пилешки бульон
  • сол и черен пипер
  • нарязан магданоз

Свързани рецепти