Лесно болито мисо
Рецепта от: Гордън Рамзи

1. Сипете 3-4 с.л. зехтин на дъното на тенджера и запържете суровите наденици с фенел за 3-4 минути, от всички страни. Извадете ги в чиния.
2. Разрежете надениците чоризо на две, по дължина. Запържете ги в същата мазнина - 3-4 минути от едната страна и 1-2 минути от другата. Извадете ги при другите наденици.
3. Почистените моркови нарежете на тънки филийки, под ъгъл. Целината нарежете на тънки полумесеци. Смачкайте и обелете скилидките чесън. Запържете зеленчуците в мазнината от надениците.
4. Добавете лещата, запържете я за кратко. Пуснете дафиновия лист и мащерката и върнете двата вида наденица в тенджерата. Залейте с 600 мл бульон. Захлупете тенджерата и щом сместа заври, намалете огъня. Оставете да къкри 25-30 минути, докато лещата омекне напълно. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и черен пипер накрая.
5. Сервирайте болито мисо в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.
2. Разрежете надениците чоризо на две, по дължина. Запържете ги в същата мазнина - 3-4 минути от едната страна и 1-2 минути от другата. Извадете ги при другите наденици.
3. Почистените моркови нарежете на тънки филийки, под ъгъл. Целината нарежете на тънки полумесеци. Смачкайте и обелете скилидките чесън. Запържете зеленчуците в мазнината от надениците.
4. Добавете лещата, запържете я за кратко. Пуснете дафиновия лист и мащерката и върнете двата вида наденица в тенджерата. Залейте с 600 мл бульон. Захлупете тенджерата и щом сместа заври, намалете огъня. Оставете да къкри 25-30 минути, докато лещата омекне напълно. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и черен пипер накрая.
5. Сервирайте болито мисо в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти
- 6 сурови италиански наденици с фенел зехтин 220 г наденица чоризо 3 скилидки чесън 2 стъбла селъри 2 моркова 200 г френска леща 1 дафинов лист 2 стръка мащерка 350 мл пилешки бульон сол и черен пипер нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Гордън Рамзи
Пикантни палачинки
Рецепти Гордън Рамзи
Сандвич с пържола
Рецепти Гордън Рамзи
Мъфини с круши и мюсли
Рецепти Гордън Рамзи
Пикантни рибни кексчета
Рецепти Гордън Рамзи
Фарфале с рикота, панчета и грах
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Гордън Рамзи
Телешко с чили в маруля
Рецепти Гордън Рамзи
Агнешко с пържен хляб
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Гордън Рамзи
Задушени наденички