Лесна торта за витрина
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
2. Смесете брашното с бакпулвера и го разбъркайте. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до хомогенност.
3. Намажете краищата на голяма плоска тава с масло и постелете хартия за печене. Разстелете кексовата смес равномерно.
4. Обелете ябълките и ги почистете от семките. Нарежете ги на тънки резени и ги разпръснете върху кексовото тесто. Разпръснете ореховите ядки и черешите /пресни или добре размразени замразени/. Нарежете шоколада и гоо разпръснете най-отгоре. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 30 минути.
5. За крема разбийте сметаната с помощта на миксер заедно със захарта. начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете шоколада към битата сметана и разбъркайте бавно, с помощта на шпатула. Пресипете крема в купичка.
6. Сервирайте тортата, нарязана на квадратчета, гарнирана с крем страчатела.
2. Смесете брашното с бакпулвера и го разбъркайте. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до хомогенност.
3. Намажете краищата на голяма плоска тава с масло и постелете хартия за печене. Разстелете кексовата смес равномерно.
4. Обелете ябълките и ги почистете от семките. Нарежете ги на тънки резени и ги разпръснете върху кексовото тесто. Разпръснете ореховите ядки и черешите /пресни или добре размразени замразени/. Нарежете шоколада и гоо разпръснете най-отгоре. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 30 минути.
5. За крема разбийте сметаната с помощта на миксер заедно със захарта. начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете шоколада към битата сметана и разбъркайте бавно, с помощта на шпатула. Пресипете крема в купичка.
6. Сервирайте тортата, нарязана на квадратчета, гарнирана с крем страчатела.
Продукти
- За кекса:250 г меко масло 250 г светлокафява захар 250 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 5 яйца 2 ябълки 130 г натурален шоколад 150 г череши 75 г орехи пеканЗа крема:250 мл течна сметана 75 г натурален шоколад 30 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери