Лесна торта за витрина

Лесна торта за витрина

Начин на приготвяне:

1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
2. Смесете брашното с бакпулвера и го разбъркайте. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до хомогенност.
3. Намажете краищата на голяма плоска тава с масло и постелете хартия за печене. Разстелете кексовата смес равномерно.
4. Обелете ябълките и ги почистете от семките. Нарежете ги на тънки резени и ги разпръснете върху кексовото тесто. Разпръснете ореховите ядки и черешите /пресни или добре размразени замразени/. Нарежете шоколада и гоо разпръснете най-отгоре. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 30 минути.
5. За крема разбийте сметаната с помощта на миксер заедно със захарта. начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете шоколада към битата сметана и разбъркайте бавно, с помощта на шпатула. Пресипете крема в купичка.
6. Сервирайте тортата, нарязана на квадратчета, гарнирана с крем страчатела.

Продукти

За кекса:

  • 250 г меко масло
  • 250 г светлокафява захар
  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 5 яйца
  • 2 ябълки
  • 130 г натурален шоколад
  • 150 г череши
  • 75 г орехи пекан

За крема:

  • 250 мл течна сметана
  • 75 г натурален шоколад
  • 30 г захар

Свързани рецепти