Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лесна шоколадова торта

категория 0/5
1. Сложете в купа начупения шоколад и го разтопете на водна баня. Когато вече почти се е разтопил шоколада, добавете маслото и бъркайте докато сместа стане еднородна.
2. Добавете към шоколада и маслото захарта и разбъркайте на ръка. След това добавете пресятото брашно и бадемовото брашно. Разбъркайте.
3. Добавете яйцата и разбъркайте докато се поемат от сместа.
4. Разглобете кръгла форма за торта с подвижно дъно. Поставете правоъгълно парче хартия за печене върху дъното на формата. След това я сглобете - краищата на хартията ще стърчат. Намажете с масло стените на формата. Изрежете дълго и двойно по-високо от стените на формата парче хартия и я залепете по стените.
5. Изсипете сместа във формата. Поставете парче алуминиево фолио върху формата и го захванете за стърчащата хартия. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. След изпичане отстранете алуминиевото фолио и оставете тортата да изстине. След това я оставете в хладилник за няколко часа.
7. Извадете охладената торта от формата и я поставете върху поднос. Поръсете я обилно с какао. Режете големи парчета торта с натопен в гореща вода нож.
8. При поднасяне гарнирайте тортата с бита сметана и пресни малини.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Дона Хей