Лесна шоколадова паста за моделиране
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Тази шоколадова паста за моделиране може да се направи и с бял, и с млечен шоколад. Може да използвате шоколадов чипс или да нарежете фино шоколада.
2. Сложете нарязания шоколад в кухненски робот и го смелете до получаването на пудра. Съобразете количеството шоколад според това колко украса ще правите. Ако ще моделирате повече украса, най-добре е да смелите цялото количество шоколад до образуването на трохи и след това да смилате фино - до пудра шоколадовите трохи на порции.
3. Работете върху каменна плоча или каменен плот. Вземете в ръка малко количество смлян шоколад и го оформете на руло. С търкаляне по плота оформете идеално гладко руло, което след това изтънете до получаването на дълга пръчка. Завийте пръчката в каквато форма желаете и оставете върху плота за 3-5 минути, за да се стегне.
4. Съхранявайте готовата шоколадова украса в плътно затворен контейнер.
Продукти
- качествен натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща