1. Тази шоколадова паста за моделиране може да се направи и с бял, и с млечен шоколад. Може да използвате шоколадов чипс или да нарежете фино шоколада.

2. Сложете нарязания шоколад в кухненски робот и го смелете до получаването на пудра. Съобразете количеството шоколад според това колко украса ще правите. Ако ще моделирате повече украса, най-добре е да смелите цялото количество шоколад до образуването на трохи и след това да смилате фино - до пудра шоколадовите трохи на порции.

3. Работете върху каменна плоча или каменен плот. Вземете в ръка малко количество смлян шоколад и го оформете на руло. С търкаляне по плота оформете идеално гладко руло, което след това изтънете до получаването на дълга пръчка. Завийте пръчката в каквато форма желаете и оставете върху плота за 3-5 минути, за да се стегне.

4. Съхранявайте готовата шоколадова украса в плътно затворен контейнер.

Продукти

  • качествен натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички