Лесковачки ущипци с лютеница
1. В купа капнете малко олио и сложете каймата. Нарежете на ситно голяма глава лук и скилидките чесън. Добавете ги към каймата. Беконът и кашкавалът нарежете на малки кубчета, добавете и тях. Лютите чушки нарежете на тънки кръгчета. Добавете ги заедно с едрия пипер, може да добавите и 1 с.л. червен лют пипер. Овкусете със сол и черен пипер. Месете каймата в продължение на 2-3 минути, като я стискате в дланите си. Оставете омесената кайма да почине 15-20 минути.
2. Нарежете на тънки кръгчета обелените картофи и главата червен лук. Сложете ги в тавичка. Овкусете със сол и черен пипер и полейте с олио. Разбъркайте и изпечете зеленчуците на 220 градуса за 15 минути.
3. Нарежете червените чушки на малки кубчета, а морковите настържете. В тиган с олио запържете чушките и морковите за 2-3 минути. Добавете и кръгчетата люта чушка. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете още малко олио и оцета.
4. Загрейте грил-тиган. Щипвайте малко от каймата и пускайте в тигана. Изпечете ущипците от двете страни.
5. Сервирайте ущипците, гарнирани с печените картофи и лук и запържената лютеница.

Продукти

  • 500 г кайма /50:50 свинско и телешко/ 1 глава лук 3 скилидки чесън 2 люти червени чушки 50 г бекон 50 г кашкавал 1 с.л. едър червен пипер сол и черен пипер 4 картофа олио 2 червени чушки 2 моркова 0.5 люта червена чушка 1 с.л. червен винен оцет

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички