Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лесковачки ущипци с лютеница

категория 0/5
1. В купа капнете малко олио и сложете каймата. Нарежете на ситно голяма глава лук и скилидките чесън. Добавете ги към каймата. Беконът и кашкавалът нарежете на малки кубчета, добавете и тях. Лютите чушки нарежете на тънки кръгчета. Добавете ги заедно с едрия пипер, може да добавите и 1 с.л. червен лют пипер. Овкусете със сол и черен пипер. Месете каймата в продължение на 2-3 минути, като я стискате в дланите си. Оставете омесената кайма да почине 15-20 минути.
2. Нарежете на тънки кръгчета обелените картофи и главата червен лук. Сложете ги в тавичка. Овкусете със сол и черен пипер и полейте с олио. Разбъркайте и изпечете зеленчуците на 220 градуса за 15 минути.
3. Нарежете червените чушки на малки кубчета, а морковите настържете. В тиган с олио запържете чушките и морковите за 2-3 минути. Добавете и кръгчетата люта чушка. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете още малко олио и оцета.
4. Загрейте грил-тиган. Щипвайте малко от каймата и пускайте в тигана. Изпечете ущипците от двете страни.
5. Сервирайте ущипците, гарнирани с печените картофи и лук и запържената лютеница.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович