Леща с бекон

Леща с бекон

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на ситно лука. Отстранете кожата на бекона и го нарежете на дребни кубчета.
2. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и бекона за 4 минути.
3. Добавете мащерката и лещата, разбъркайте. Залейте с бульона и оставете супата да ври 20 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Сервирайте супата в купички и гарнирайте със супена лъжица заквасена сметана и поръсете с настърган кашкавал.

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 2 слайса пушен бекон
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. мащерка
  • 100 г червена леща
  • 5 ч.ч. пилешки бульон
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти