Лешниково меренге
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За блатовете разбийте белтъците на пяна. След това добавете захарта, малко по малко, без да спирате разбиването. Разбивайте до получаването на твърда сняг.
2. В блендер смелете фино предварително запечените и обелени лешници /на 180 градуса 10 минути, до златисто/ заедно с пудрата захар. Добавете сместа към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно. Остържете вътрешността на шушулките ванилия и ги добавете в сместа. Накрая добавете оцета и разбъркайте. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
3. Очертайте три кръга с диаметър 20 см върху хартия за печене. Обърнете наобратно хартията и постелете 2 плоски тави с нея. Шприцовайте сместа в очертаните кръгове, като започвате отвътре навън, под формата на спирала. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 90 градуса 2 часа.
4. Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете го да поизстине. Разбийте сметаната. Добавете я към шоколада и разбъркайте до хомогенност.
5. Намачкайте половината от малините с вилица. Поставете един блат върху поднос. Намажете го с шоколадов крем и поръсете с половината намачкани малини. Поставете втория блат, намажете го с крем и отново поръсете намачкани малини. Захлупете с третия блат и намажете шоколадов крем. Шприцовайте розички от шоколадовия крем и украсете с малини.
2. В блендер смелете фино предварително запечените и обелени лешници /на 180 градуса 10 минути, до златисто/ заедно с пудрата захар. Добавете сместа към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно. Остържете вътрешността на шушулките ванилия и ги добавете в сместа. Накрая добавете оцета и разбъркайте. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
3. Очертайте три кръга с диаметър 20 см върху хартия за печене. Обърнете наобратно хартията и постелете 2 плоски тави с нея. Шприцовайте сместа в очертаните кръгове, като започвате отвътре навън, под формата на спирала. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 90 градуса 2 часа.
4. Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете го да поизстине. Разбийте сметаната. Добавете я към шоколада и разбъркайте до хомогенност.
5. Намачкайте половината от малините с вилица. Поставете един блат върху поднос. Намажете го с шоколадов крем и поръсете с половината намачкани малини. Поставете втория блат, намажете го с крем и отново поръсете намачкани малини. Захлупете с третия блат и намажете шоколадов крем. Шприцовайте розички от шоколадовия крем и украсете с малини.
Продукти
- За блатовете:200 г лешници 25 г пудра захар 6 белтъка 200 г светлокафява захар 1 шушулка ванилия 0.5 с.л. ябълков оцетЗа шоколадовия крем:400 мл течна сметана 200 г натурален шоколадЗа гарниране:200 г малини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери