©2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Лесна паста карбонара

Тази рецепта за паста наистина е много лесна и за приготвянето и са необходими само няколко продукта. Беконът се запържва до хрупкавост, а от яйцата и пармезана се приготвя кадифен сос. Съчетанието със сварена паста е главозамайващо.

Продукти

  • 2 резена висококачествен пушен бекон
  • зехтин
  • 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 30 г пармезан

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 2. Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.
  • 3. Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.
  • 4. С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.
  • 5. Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.

Свързани рецепти

Виж всички