Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.
3. Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.
4. С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.
5. Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.
Продукти
- 2 резена висококачествен пушен бекон
- зехтин
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 30 г пармезан