Лесна паста карбонара

©2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Лесна паста карбонара

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

2. Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.

3. Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.

4. С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.

5. Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.

Продукти

  • 2 резена висококачествен пушен бекон
  • зехтин
  • 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 30 г пармезан

Свързани рецепти