Лесна паста карбонара
Рецепта от: Джейми Оливър
©2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Тази рецепта за паста наистина е много лесна и за приготвянето и са необходими само няколко продукта. Беконът се запържва до хрупкавост, а от яйцата и пармезана се приготвя кадифен сос. Съчетанието със сварена паста е главозамайващо.
Продукти
- 2 резена висококачествен пушен бекон
- зехтин
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 30 г пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
- 2. Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.
- 3. Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.
- 4. С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.
- 5. Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Спаначена паста пичи
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара
Рецепти Лука Чиано
Ньоки с горгонзола, бекон и шафран
Рецепти Стоян и Лора
Паста ала Норма