Лесен щрудел с череши
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Щруделът е традиционен австрийски сладкиш. Пълнежът на този е от череши, но към тях се добавят и запържени в масло хлебни трохи. Поръсете още топлия щрудел с пудра захар и канела и нарежете на дебели парчета!
Продукти
- 4 бр. точени кори
- 25 г масло
- За пълнежа:
- 2 земелчета
- 25 г масло
- 250 г череши
- щипка канела
- 50 г захар
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 с.л. сладко от череши
- Допълнително:
- 50 г пудра захар
- щипка канела
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете земелчетата на кубчета и ги запържете до златисто в тиган с разтопеното масло.
- 2. Отстранете костилките на черешите.
- 3. Пресипете запържените кубчета в купа и добавете черешите, захарта и канелата. Разбъркайте и добавете нишестето и сладкото от череши. Разбъркайте отново.
- 4. Разтопете маслото за намазване на корите. Намажете всяка кора с разтопено масло, като поставите четирите кори една върху друга. Намажете и най-горната.
- 5. Изсипете пълнежа в долната част на корите и го разпределете по дължина, откъм дългата страна на корите. Навийте на стегнато руло. Подпъхнете краищата на рулото надолу и навътре и прехвърлете щрудела в тава, постлана с хартия за печене. Намажете с останалото разтопено масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
- 6. Докато е още топъл, поръсете щрудела с пудра захар и канела. Щом изстине, нарежете на дебели парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж