Лепкаво пиле
Рецепта от: Мери Бери
1. В купа сипете кетчупа, соса "Уорчестър", меда и обелените и смачкани с преса скилидки чесън. Разбъркайте продуктите много добре.
2. Измийте и подсушете добре пилешките бутчета. Напревете по 4 напречни разреза в кожата на всяко бутче. Поставете ги в купата със соса и ги оваляйте много добре в него. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за най-малко 30 минути.
3. Подредете бутчетата в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.
4. Сервирайте лепкавите пилешки бутчета със зелена салата.
Продукти
- 6 цели пилешки бутчета
- За соса:
- 6 с.л. кетчуп
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. зърнеста горчица
- 3 с.л. сос "Уорчестър"
- 2 с.л. течен мед
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне