1. В купа сипете кетчупа, соса "Уорчестър", меда и обелените и смачкани с преса скилидки чесън. Разбъркайте продуктите много добре.

2. Измийте и подсушете добре пилешките бутчета. Напревете по 4 напречни  разреза в кожата на всяко бутче. Поставете ги в купата със соса и ги оваляйте много добре в него. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за най-малко 30 минути.

3. Подредете бутчетата в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.

4. Сервирайте лепкавите пилешки бутчета със зелена салата.

Продукти

  • 6 цели пилешки бутчета
  • За соса:
  • 6 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. зърнеста горчица
  • 3 с.л. сос "Уорчестър"
  • 2 с.л. течен мед
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички