Лепкави кнедли със сусам
Рецепта от: Люк Нгуен
Чаените листа винаги са се използвали за приготвянето на напитки. Но също така са били използвани за лекарство, за храна и като парични единици. В тази рецепти чаените листа се използват за овкусяване на варените оризови кнедли.
Продукти
- 2 с.л. листа зелен чай
- 75 г оризово брашно с глутен
- 35 г оризово брашно
- 1/4 ч.л. сол
- 100 мл вода
- 20 г палмова захар
- ½ ч.л. запечен бял сусам
- ½ ч.л. запечен черен сусам
Начин на приготвяне:
- 1. За тестото, в купа смесете двата вида брашно със солта и разбъркайте. Добавете 50 мл вода и замесете. Ако е необходимо, добавете още 50 мл вода, за да замесите гладко тесто. Месете тестото поне 5-10 минути. След това го разделете на 12 еднакви парчета. Всяко парче оформете на топка с помощта на ръце.
- 2. Начупете палмовата захар на 12 парчета.
- 3. Сплескайте всяко топче тесто и оформете кръгче. По средата сложете парче палмова захар и завийте тестото добре, на топче.
- 4. Сложете тенджера с 2-3 литра вода да заври. Пуснете листата зелен чай във водата. След 2-3 минути пуснете 6 кнедли да се варят за 6 минути. Извадете ги и пуснете останалите 6 кнедли.
- 5. Поръсете топлите кнедли с два вида сусам.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж