Чаените листа винаги са се използвали за приготвянето на напитки. Но също така са били използвани за лекарство, за храна и като парични единици. В тази рецепти чаените листа се използват за овкусяване на варените оризови кнедли.

Продукти

  • 2 с.л. листа зелен чай
  • 75 г оризово брашно с глутен
  • 35 г оризово брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 100 мл вода
  • 20 г палмова захар
  • ½ ч.л. запечен бял сусам
  • ½ ч.л. запечен черен сусам

Начин на приготвяне:

  • 1. За тестото, в купа смесете двата вида брашно със солта и разбъркайте. Добавете 50 мл вода и замесете. Ако е необходимо, добавете още 50 мл вода, за да замесите гладко тесто. Месете тестото поне 5-10 минути. След това го разделете на 12 еднакви парчета. Всяко парче оформете на топка с помощта на ръце.
  • 2. Начупете палмовата захар на 12 парчета.
  • 3. Сплескайте всяко топче тесто и оформете кръгче. По средата сложете парче палмова захар и завийте тестото добре, на топче.
  • 4. Сложете тенджера с 2-3 литра вода да заври. Пуснете листата зелен чай във водата. След 2-3 минути пуснете 6 кнедли да се варят за 6 минути. Извадете ги и пуснете останалите 6 кнедли.
  • 5. Поръсете топлите кнедли с два вида сусам.

Свързани рецепти

Виж всички