За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието.

Продукти

  • 1 кг агнешки ребра
  • 10 г светлакафява захар
  • 2 с.л. мед
  • 3 с.л. сос Уорчестър
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. млян джинджифил
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. млян кориандър
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • Допълнително:
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. сусам
  • шепа пресен кориандър
  • 1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете ребрата в голяма тенджера и ги залейте с вода. Варете 45-50 минути. След това ги прецедете.
  • 2. В касерола сипете захарта и меда и оставете сместа да заври и да се появят мехурчета по повърхността. Добавете соевия сос, соса Уорчестър и балсамовия оцет и дръпнете от огъня. Добавете сухите подправки и разбъркайте добре.
  • 3. Постелете тавичка с хартия и подредете ребрата в нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
  • 4. Намажете ребрата със соса, с помощта на четка и печете още 10 минути, като на 5-тата минута ги намажете със сос още веднъж.
  • 5. Сервирайте лепкавите печени агнешки ребра в голяма чиния, поръсени с кръгчета пресен лук и люта чушка, листа кориандър и сусам.

Свързани рецепти

Виж всички