Лепкави агнешки ребра
Рецепта от: Надия Хюсеин
За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието.
Продукти
- 1 кг агнешки ребра
- 10 г светлакафява захар
- 2 с.л. мед
- 3 с.л. сос Уорчестър
- 3 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. соев сос
- 1 ч.л. млян джинджифил
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. млян кориандър
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- Допълнително:
- 2 стръка пресен лук
- 1 с.л. сусам
- шепа пресен кориандър
- 1 червена люта чушка
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете ребрата в голяма тенджера и ги залейте с вода. Варете 45-50 минути. След това ги прецедете.
- 2. В касерола сипете захарта и меда и оставете сместа да заври и да се появят мехурчета по повърхността. Добавете соевия сос, соса Уорчестър и балсамовия оцет и дръпнете от огъня. Добавете сухите подправки и разбъркайте добре.
- 3. Постелете тавичка с хартия и подредете ребрата в нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
- 4. Намажете ребрата със соса, с помощта на четка и печете още 10 минути, като на 5-тата минута ги намажете със сос още веднъж.
- 5. Сервирайте лепкавите печени агнешки ребра в голяма чиния, поръсени с кръгчета пресен лук и люта чушка, листа кориандър и сусам.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Марк Мориарти
Агнешко на фурна с картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Агнешки котлети с шишчета от чери домати
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Ейнсли Хариът
Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Рецепти Нико Рейнолдс
Агнешко и патладжани с подправки с кускус и печени зеленчуци