Лепкав пудинг с фурми и джинджифил

Лепкав пудинг с фурми и джинджифил

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка разтопете маслото и към него добавете нарязаните фурми. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
2. В купа разбийте яйцето с прясното мляко. Добавете нарязания на ситно джинджифил от сладко. Добавете сместа от масло и фурми и разбъркайте.
3. В друга купа сипете захарта мусковадо и брашното. Добавете бакпулвера и солта и разбъркайте. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Пресипете сместа в купа за пудинг с обем 1 литър.
4. За соса в тенджерка сипете захарта мусковадо заедно с водата, маслото и сиропа от сладкото от джинджифил. Разбъркайте докато захарта се разтопи.
5. Излейте соса върху сместа за пудинга, като го разпределяте равномерно. Печете пудинга в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.
6. Сервирайте топъл пудинг с джинджифил, гарниран с бита сметана.

Продукти

  • 75 г фурми без костилки
  • 75 г масло
  • 1 яйце
  • 250 мл прясно мляко
  • 40 г сладко от джинджифил
  • 125 г брашно
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • 125 г кафява захар мусковадо
  • 0.5 ч.л. сол

За соса:

  • 125 г кафява захар мусковадо
  • 150 мл гореща вода
  • 50 г масло
  • 2 с.л. сироп от сладко от джинджифил

За сервиране:

  • бита сметана

Свързани рецепти