Лепкав пудинг с фурми
Рецепта от: По Линг Йоу
Този популярен сладкиш е харесван навсякъде по света. бъдете щедри със соса!
Продукти
- 200 г фурми (без костилки)
- 250 мл вода
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 100 г безсолно масло
- 2/3 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилия
- 1 ½ ч.ч. брашно с набухвател
- За соса:
- 100 г безсолно масло
- 1 ч.ч. кафява захар
- ½ ч.ч. пълномаслена сметана
Начин на приготвяне:
- 1. Намажете с мазнина дъното и стените на кръгла форма (диаметър 20 см) и покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор).
- 2. В дълбок съд сипете фурмите и содата и залейте с водата. Загрейте сместа почти до кипване, дръпнете и оставете настрани 15 минути. След това пасирайте сместа в кухненски робот.
- 3. Разбийте маслото и захарта с помощта на миксер, докато сместа стане бледа на цвят и пухкава. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко. Добавете ванилията и брашното и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете пасираните фурми и разбъркайте с помощта на шпатула.
- 4. Изсипете сместа във формата, изравнете и печете 35 минути или докато клечката, с която проверявате готовността, излезе чиста.
- 5. За соса смесете всички съставки в касеролка и загрейте докато маслото и захарта се разтопят, като разбърквате от време на време. Щом сосът стане гладък и се сгъсти, дръпнете от огъня.
- 6. Сервирайте триъгълно парче от пудинга, полято обилно със сос и гарнирайте с топка ванилов сладолед, по желание.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж