Този популярен сладкиш е харесван навсякъде по света. бъдете щедри със соса!

Продукти

  • 200 г фурми (без костилки)
  • 250 мл вода
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 100 г безсолно масло
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 ½ ч.ч. брашно с набухвател
  • За соса:
  • 100 г безсолно масло
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • ½ ч.ч. пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

  • 1. Намажете с мазнина дъното и стените на кръгла форма (диаметър 20 см) и покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор).
  • 2. В дълбок съд сипете фурмите и содата и залейте с водата. Загрейте сместа почти до кипване, дръпнете и оставете настрани 15 минути. След това пасирайте сместа в кухненски робот.
  • 3. Разбийте маслото и захарта с помощта на миксер, докато сместа стане бледа на цвят и пухкава. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко. Добавете ванилията и брашното и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете пасираните фурми и разбъркайте с помощта на шпатула.
  • 4. Изсипете сместа във формата, изравнете и печете 35 минути или докато клечката, с която проверявате готовността, излезе чиста.
  • 5. За соса смесете всички съставки в касеролка и загрейте докато маслото и захарта се разтопят, като разбърквате от време на време. Щом сосът стане гладък и се сгъсти, дръпнете от огъня.
  • 6. Сервирайте триъгълно парче от пудинга, полято обилно със сос и гарнирайте с топка ванилов сладолед, по желание.

Свързани рецепти

Виж всички