Леко ванилово суфле
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Намажете керамичните купички с масло с помощта на четчица. Първо намажете дъното на чашката, а след това с вертикални движения стените им. Поръсете със захар и я разнесете по дъното и стените на купичките, изтръскайте излишната.
2. За малиновия сос в купа разбийте жълтъците със захарта и малко студен малинов сок. Останалия малинов сок сложете в тенджерка заедно със замразени малини. Добавете захарта и бъркайте докато тя се разтопи. Сместа не трябва да завира. Изсипват се жълтъците в тенджерката и се бърка докато сместа се сгъсти. Охладете соса.
3. За суфлето отделете белтъците от жълтъците - използвайте яйца размер М. Разбийте белтъците с малко захар на пяна.
4. Направете сладкарски крем като разбъркайте в купичка жълтъците със захарта, малко студено мляко и брашното. В тенджерка сложете останалото мляко с вътрешността на шушулката ванилия да се затопли, без да завира. Изсипете топлото мляко при жълтъците и разбъркайте. След това върнете сместа в тенджерката и бъркайте докато тя се сгъсти. Изсипете крема върху поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да се охлади.
5. Разбъркайте охладения сладкарски крем и към него добавете разбитите белтъци. разбъркайте внимателно с шпатула.
6. Разпределете сместа в купичките, като не ги пълните до ръба им. Печете суфлето в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 минути. Щом суфлето се надигне над ръба на купичките, то е готово.
7. Сервирайте суфлето веднага след изпичане. С лъжичка направете дупка по средата му и сипете от малиновия сос в нея. Украсете суфлето с пресни листа мента и поръсете с пудра захар.
2. За малиновия сос в купа разбийте жълтъците със захарта и малко студен малинов сок. Останалия малинов сок сложете в тенджерка заедно със замразени малини. Добавете захарта и бъркайте докато тя се разтопи. Сместа не трябва да завира. Изсипват се жълтъците в тенджерката и се бърка докато сместа се сгъсти. Охладете соса.
3. За суфлето отделете белтъците от жълтъците - използвайте яйца размер М. Разбийте белтъците с малко захар на пяна.
4. Направете сладкарски крем като разбъркайте в купичка жълтъците със захарта, малко студено мляко и брашното. В тенджерка сложете останалото мляко с вътрешността на шушулката ванилия да се затопли, без да завира. Изсипете топлото мляко при жълтъците и разбъркайте. След това върнете сместа в тенджерката и бъркайте докато тя се сгъсти. Изсипете крема върху поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да се охлади.
5. Разбъркайте охладения сладкарски крем и към него добавете разбитите белтъци. разбъркайте внимателно с шпатула.
6. Разпределете сместа в купичките, като не ги пълните до ръба им. Печете суфлето в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 минути. Щом суфлето се надигне над ръба на купичките, то е готово.
7. Сервирайте суфлето веднага след изпичане. С лъжичка направете дупка по средата му и сипете от малиновия сос в нея. Украсете суфлето с пресни листа мента и поръсете с пудра захар.
Продукти
- 1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 60 г захар 2 яйца 1 с.л. брашно 25 г захарЗа малиновия сос:220 мл малинов сок 90 г малини 3 жълтъка 50 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери