Лека кокосова торта

Лека кокосова торта

Подготовка

1.Разбийте белтъците на сняг, прибавете постепенно захарта и разбивайте до пълното и разтваряне. Сипете ванилията. Накрая с внимателно бъркане добавете кокосовите стърготини.
2. Изпечете сместа на два отделни блата в тортена форма, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна до втвърдяване на блатовете.
3. Разбъркайте на крем млякото със захарта. Добавете ванилията, разтворения желатин и лимоновата кора.
4. Разбийте сметаната на сняг и я смесете внимателно с млякото. Накрая добавете и половината от ягодите.

Продукти

За блата:

  • 5 белтъка
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 180 г кокосови стърготини

За крема:

  • 400 г изцедено кисело мляко
  • 120 г пудра захар
  • 100 мл течна сметана
  • 1 пакетче ванилия
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 600 г ягоди
  • 1 пакетче желатин

За гарниране:

  • 3 белтъка
  • 150 г пудра захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 100 г ягоди

Свързани рецепти