Лека ягодова торта
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. За блата разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете фино смлените бадеми и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Пресейте брашното и бакпулвера и разбъркайте внимателно. Добавете бадемов екстракт и разбъркайте.
2. Намазнете дъното и стените на форма за торта с пружина. С отделно изрязани парчета хартия за печене постелете дъното и стените на формата. Изсипете сместа за блата, разстелете я равномерно и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути. Оставете блата добре да изстине.
3. За пълнежа накиснете листовете желатин в купа със студена вода и оставете за 10-15 минути. Сложете в тенджерка почистените и измити ягоди заедно със захарта и ги затоплете, докато захарта се разтопи. Пасирайте ягодите на пюре. Добавете изтискания желатин и разбъркайте докато тойс е разтопи. Добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете сместа да изстине.
4. Разбъркайте свежото сирене и киселото мляко и ги добавете към изстиналото ягодово пюре. Разбъркайте. След това добавете предварително разБитите на твърд сняг белтъци. Разбъркайте внимателно до хомогенност. Изсипете пълнежа върху изстиналия блат. Поставете тортата в хладилник, докато пълнежът се стегне.
5. За желето накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути. Сипете пюрето от ягоди в тенджерка заедно със захарта и ги затоплете. Дръпнете от котлона, добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той се разтвори. Оставете да изстине.
6. Сипете желето върху стегналия се пълнеж и го разстелете равномерно. Поставете тортата в хладилник, докато то се стегне.
7. Извадете тортата от формата и я поставете върху поднос. Украсете с резени ягоди и листа мента.
2. Намазнете дъното и стените на форма за торта с пружина. С отделно изрязани парчета хартия за печене постелете дъното и стените на формата. Изсипете сместа за блата, разстелете я равномерно и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути. Оставете блата добре да изстине.
3. За пълнежа накиснете листовете желатин в купа със студена вода и оставете за 10-15 минути. Сложете в тенджерка почистените и измити ягоди заедно със захарта и ги затоплете, докато захарта се разтопи. Пасирайте ягодите на пюре. Добавете изтискания желатин и разбъркайте докато тойс е разтопи. Добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете сместа да изстине.
4. Разбъркайте свежото сирене и киселото мляко и ги добавете към изстиналото ягодово пюре. Разбъркайте. След това добавете предварително разБитите на твърд сняг белтъци. Разбъркайте внимателно до хомогенност. Изсипете пълнежа върху изстиналия блат. Поставете тортата в хладилник, докато пълнежът се стегне.
5. За желето накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути. Сипете пюрето от ягоди в тенджерка заедно със захарта и ги затоплете. Дръпнете от котлона, добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той се разтвори. Оставете да изстине.
6. Сипете желето върху стегналия се пълнеж и го разстелете равномерно. Поставете тортата в хладилник, докато то се стегне.
7. Извадете тортата от формата и я поставете върху поднос. Украсете с резени ягоди и листа мента.
Продукти
- За блата:3 яйца 100 г захар 400 г фино брашно 100 г фино смлени бадеми 1 ч.л. бакпулвер 3 капки бадемов екстрактЗа пълнежа:500 г ягоди 175 г захар 300 г свежо сирене 2 с.л. лимонов сок 2 белтъка 9 листа желатин 100 г пълномаслено кисело млякоЗа желето:250 мл пюре от ягоди 75 г захар 1 ч.л. ванилов екстракт 4 листа желатинЗа украса: пресни ягоди листа мента
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол