Ледени близалки от чийзкейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /диаметър 20 см/. Постелете дъното на формата с хартия за печене.
2. Начупете обикновени пълнозърнести бисквити и ги смелете в блендер фино. Разтопете маслото и го оставете да изстине. Добавете маслото към бисквитите и разбъркайте. Изсипете сместавъв формата и я разстелете равномерно. Притиснете добре, със сила, като покриете основата с парче прозрачно фолио.
3. За пълнежа сипете крем-сиренето, захарта, сметаната и брашното в купа. Разбийте с миксер до хомогенност. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате. Изсипете пълнежа във формата и го загладете. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 130 градуса 1ч. и 30 минути. След това го оставете да се охлади.
4. За нугатина карамелизирайте захарта, като я сипвате на порции в съд с дълга дръжка. Щом карамелът стане тъмнозлатист, добавете целите белени лешници и разбъркайте, за да се покрият те с карамел. Изсипете карамелизираните лешници върху лист хартия за печене и ги оставете да се втвърдят. След това начупете нугатина и го смелете фино в блендер.
5. Отстранете пружината на формата и нарежете чийзкейка на 8 триъгълни парчета. Промушете дървена пръчица за сладолед във всяко парче, но достатъчно навътре. Поставете чийзкейка в хладилник или фризер да се охлади до твърдост - за около час.
6. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. Потопете всяко парче студен чийзкейк в разтопения шоколад, почти до края. Подредете шоколадовите близалки върху лист хартия за печене. Поръсете с нугатин. Оставете за 10-15 минути, докато шоколадът се втвърди.
7. Подредете близалките върху поднос.
2. Начупете обикновени пълнозърнести бисквити и ги смелете в блендер фино. Разтопете маслото и го оставете да изстине. Добавете маслото към бисквитите и разбъркайте. Изсипете сместавъв формата и я разстелете равномерно. Притиснете добре, със сила, като покриете основата с парче прозрачно фолио.
3. За пълнежа сипете крем-сиренето, захарта, сметаната и брашното в купа. Разбийте с миксер до хомогенност. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате. Изсипете пълнежа във формата и го загладете. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 130 градуса 1ч. и 30 минути. След това го оставете да се охлади.
4. За нугатина карамелизирайте захарта, като я сипвате на порции в съд с дълга дръжка. Щом карамелът стане тъмнозлатист, добавете целите белени лешници и разбъркайте, за да се покрият те с карамел. Изсипете карамелизираните лешници върху лист хартия за печене и ги оставете да се втвърдят. След това начупете нугатина и го смелете фино в блендер.
5. Отстранете пружината на формата и нарежете чийзкейка на 8 триъгълни парчета. Промушете дървена пръчица за сладолед във всяко парче, но достатъчно навътре. Поставете чийзкейка в хладилник или фризер да се охлади до твърдост - за около час.
6. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. Потопете всяко парче студен чийзкейк в разтопения шоколад, почти до края. Подредете шоколадовите близалки върху лист хартия за печене. Поръсете с нугатин. Оставете за 10-15 минути, докато шоколадът се втвърди.
7. Подредете близалките върху поднос.
Продукти
- За чийзкейка:75 г масло 115 г пълнозърнести бисквити 1 шушулка ванилия 450 г крем-сирене 125 г захар 60 г заквасена сметана 3 яйца 15 г брашноЗа нугатина:200 г захар 200 г белени лешнициДопълнително:500 г натурален шоколад (70% какао) 8 дървени пръчки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери