Лебеди от парено тесто
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За пареното тесто сипете млякото, водата, маслото и щипка сол в тенджерка. Щом сместа заври, добавете брашното и наведнъж и бъркайте докато се образува топка. Бъркайте още 3-5 минути, докато брашното се изпече.
2. Прехвърлете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след добавянето на всяко разбърквате енергично.
3. Пригответе си два поша - единият с назъбен накрайник, а другият с гладък, най-тесния възможен накрайник. В поша с гладкия накрайник сипете 3/4 от пареното тесто, а в другия - 1/4 от него.
4. Върху плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте лебедовите шии от поша с тънкия накрайник. Печете ги в предварително загрята фурна на 210 градуса 10 минути.
5. В същата тава шприцовайте с назъбения накрайник продълговати лебедови тела. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 210 градуса 30 минути.
6. За малиновия сос сипете малиновото пюре в тенджерка заедно със захарта и водата. Бъркайте докато захарта се разтопи, накрая добавете 1 ч.л. лимонов сок. Оставете соса да изстине.
7. Оформете топки сладолед с помощта на лъжица за сладолед. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Прехвърлете я в пош с назъбен накрайник.
8. Разрежете изстиналите еклери на две, по дължина. Горната част разрежете на две, по средата, по дължина. По средата на долната част поставете топка сладолед и я притиснете. От двете и страни и върху нея шприцовайте сметана. На дъното на дълбока чиния оформете езерце от малинов сос. В него поставете долната част на еклера със сладолед и сметана. В предната част на еклера, в сметаната, набодете лебедова шия. Поставете двете половинки от горната част на еклера върху сметаната, като крилца. Украсете с листенца мента и поръсете леко с пудра захар.
2. Прехвърлете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след добавянето на всяко разбърквате енергично.
3. Пригответе си два поша - единият с назъбен накрайник, а другият с гладък, най-тесния възможен накрайник. В поша с гладкия накрайник сипете 3/4 от пареното тесто, а в другия - 1/4 от него.
4. Върху плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте лебедовите шии от поша с тънкия накрайник. Печете ги в предварително загрята фурна на 210 градуса 10 минути.
5. В същата тава шприцовайте с назъбения накрайник продълговати лебедови тела. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 210 градуса 30 минути.
6. За малиновия сос сипете малиновото пюре в тенджерка заедно със захарта и водата. Бъркайте докато захарта се разтопи, накрая добавете 1 ч.л. лимонов сок. Оставете соса да изстине.
7. Оформете топки сладолед с помощта на лъжица за сладолед. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Прехвърлете я в пош с назъбен накрайник.
8. Разрежете изстиналите еклери на две, по дължина. Горната част разрежете на две, по средата, по дължина. По средата на долната част поставете топка сладолед и я притиснете. От двете и страни и върху нея шприцовайте сметана. На дъното на дълбока чиния оформете езерце от малинов сос. В него поставете долната част на еклера със сладолед и сметана. В предната част на еклера, в сметаната, набодете лебедова шия. Поставете двете половинки от горната част на еклера върху сметаната, като крилца. Украсете с листенца мента и поръсете леко с пудра захар.
Продукти
- За пареното тесто:100 мл прясно мляко 100 мл вода 100 г масло 100 г брашно 4 яйца щипка солЗа малиновото кулис:500 г пюре от малини 100 г захар 3 с.л. вода 1 ч.л. лимонов сокДопълнително:200 мл течна сметана 2 с.л. захар 4 топки ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери