Лъжлив бургер
1. Почистете гъбите с четка и ги нарежете на тънки филийки без да махате пънчетата.
2. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Загрейте тиган на силен огън. Сипете 1-2 с.л. зехтин и щипка сол. Сипете гъбите и ги запържете. Добавете нарязания чесън. Щом поомекнат гъбите, добавете соев сос и разбъркайте. Добавете сметаната. След минута дръпнете гъбите от котлона.
3. Парчетата бонфиле трябва да са с дебелина около 2 пръста. Не начуквайте месото. Поръсете го със сол, черен пипер и зехтин и хубаво втрийте с ръце.
4. Загрейте грил-тиган и поставете месото в него. Обърнете месото, когато самото то се отлепя от тигана.
5. Разрежете питките на две. Върху долната част на питките сипете гъби със сметана. Върху тях поставете парче бонфиле. Захлупете питките.
6. Подредете хамбургерите върху дървена дъска. Разрежете всеки бургер на две. Гарнирайте с разрязани на половинки чери доматчета.

Продукти

  • 300 г гъби печурки зехтин 2 скилидки чесън сол и черен пипер 1 ч.л. течен мед 2 с.л. соев сос 0.5 ч.ч. бяло вино 2 с.л. течна сметана 2 питки за хамбургер 2 бр. телешко бонфиле 8 чери доматчета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички