Лазаня с рагу
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За рагуто загрейте зехтина и в него запържете нарязаните на ситно лук, чесън, целина и моркови.
2. Добавете смляното месо и наситнения бекон. Запържете при постоянно бъркане, докато стане на трохи с карамелен цвят.
3. Налейте виното и бульона и оставете да къкри на слаб огън за 10–15 минути. Прибавете и доматите.
4. Овкусете със сол, черен пипер и половината от ситно нарязания босилек. Сложете захарта и манатарките. Оставете да къкри 30-40 минути и свалете от огъня. Добавете останалия нарязан на ситно босилек.
5. В друг съд разтопете маслото за соса Бешамел и в него запържете брашното до златисто. Добавете предварително затопленото мляко, като бъркате постоянно, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. След като дръпнете от котлона, добавете жълтъка и разбъркайте. Накрая поръсете с настъргания пармезан и отново разбъркайте.
7. Намажете дъното на тава с бешамел, отгоре подредете един пласт кори.
Върху корите сложете част от рагуто, бешамел, малко от пармезана и моцарелата, кори и редете така, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел, моцарела и пармезан.
7. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Печете лазанята 25 минути. Извадете от фурната, оставете да се охлади 20 минути и нарежете.
2. Добавете смляното месо и наситнения бекон. Запържете при постоянно бъркане, докато стане на трохи с карамелен цвят.
3. Налейте виното и бульона и оставете да къкри на слаб огън за 10–15 минути. Прибавете и доматите.
4. Овкусете със сол, черен пипер и половината от ситно нарязания босилек. Сложете захарта и манатарките. Оставете да къкри 30-40 минути и свалете от огъня. Добавете останалия нарязан на ситно босилек.
5. В друг съд разтопете маслото за соса Бешамел и в него запържете брашното до златисто. Добавете предварително затопленото мляко, като бъркате постоянно, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. След като дръпнете от котлона, добавете жълтъка и разбъркайте. Накрая поръсете с настъргания пармезан и отново разбъркайте.
6. Нарежете моцарелата на шайби, а пармезанът настържете.
7. Намажете дъното на тава с бешамел, отгоре подредете един пласт кори.
Върху корите сложете част от рагуто, бешамел, малко от пармезана и моцарелата, кори и редете така, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел, моцарела и пармезан.
7. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Печете лазанята 25 минути. Извадете от фурната, оставете да се охлади 20 минути и нарежете.
Продукти
- 500 г кори за лазаня 180 г пармезан 600 г моцарелаЗа рагуто:800 г смляно телешко месо 200 г пушен бекон 1200 г белени домати 1 глава лук 3 моркова 3 стъбла селъри 5 скилидки чесън 200 мл червено вино Кианти 300 мл телешки бульон 4 с.л. зехтин 1 ч.л. захар 1 с.л. смлени сушени манатарки 1 връзка босилек сол и черен пиперЗа соса бешамел:1 литър прясно мляко 60 г масло 60 г брашно 1 жълтък 80 г пармезан 1 щипка прясно смляно индийско орехче сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки