Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лазаня с рагу

категория 0/5
1. За рагуто загрейте зехтина и в него запържете нарязаните на ситно лук, чесън, целина и моркови.

2. Добавете смляното месо и наситнения бекон. Запържете при постоянно бъркане, докато стане на трохи с карамелен цвят.

3. Налейте виното и бульона и оставете да къкри на слаб огън за 10–15 минути. Прибавете и доматите.

4. Овкусете със сол, черен пипер и половината от ситно нарязания босилек. Сложете захарта и манатарките. Оставете да къкри 30-40 минути и свалете от огъня. Добавете останалия нарязан на ситно босилек.

5. В друг съд разтопете маслото за соса Бешамел и в него запържете брашното до златисто. Добавете предварително затопленото мляко, като бъркате постоянно, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. След като дръпнете от котлона, добавете жълтъка и разбъркайте. Накрая поръсете с настъргания пармезан и отново разбъркайте. 

6. Нарежете моцарелата на шайби, а пармезанът настържете.

7. Намажете дъното на тава с бешамел, отгоре подредете един пласт кори.
Върху корите сложете част от рагуто, бешамел, малко от пармезана и моцарелата, кори и редете така, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел, моцарела и пармезан. 

7. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Печете лазанята 25 минути. Извадете от фурната, оставете да се охлади 20 минути и нарежете.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора