1. Почистете двата лаврака от вътрешности и люспи. Подсушете ги с кухненска хартия. Напревете по три напречни разреза във всяка риба, от едната страна, до костта. 

2. Нарежете на тънки кръгчета лимона и главата лук. Във вески разрез поставете по кръгче лимон и лук. Във вътрешността на рибата поставете бучки масло. 

3. Почистете морковите и ги разрежете на правоъгълни парчета. Тиквичката нарежете по същия начин, без да я белите. Сложете зеленчуците в купа и добавете целите чери доматчета. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

4. Разпределете зеленчуците в два плика за печене. Върху тях внимателно поставете по един лаврак. Добавете по 1 стрък розмарин, малко зехтин и по около 50 мл бяло вино. Затворете плика, поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.

5. Сервирайте печения лаврак върху зеленчуците.

Продукти

  • 2 лаврака 4 пресни моркова 200 г чери домати 2 тиквички 1 глава лук сол и черен пипер 2 стръка розмарин 100 г масло 100 г бяло вино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички