Лаврак в плик
Рецепта от: Давид Скоко
1. Почистете двата лаврака от вътрешности и люспи. Подсушете ги с кухненска хартия. Напревете по три напречни разреза във всяка риба, от едната страна, до костта.
2. Нарежете на тънки кръгчета лимона и главата лук. Във вески разрез поставете по кръгче лимон и лук. Във вътрешността на рибата поставете бучки масло.
3. Почистете морковите и ги разрежете на правоъгълни парчета. Тиквичката нарежете по същия начин, без да я белите. Сложете зеленчуците в купа и добавете целите чери доматчета. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
4. Разпределете зеленчуците в два плика за печене. Върху тях внимателно поставете по един лаврак. Добавете по 1 стрък розмарин, малко зехтин и по около 50 мл бяло вино. Затворете плика, поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
5. Сервирайте печения лаврак върху зеленчуците.
2. Нарежете на тънки кръгчета лимона и главата лук. Във вески разрез поставете по кръгче лимон и лук. Във вътрешността на рибата поставете бучки масло.
3. Почистете морковите и ги разрежете на правоъгълни парчета. Тиквичката нарежете по същия начин, без да я белите. Сложете зеленчуците в купа и добавете целите чери доматчета. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
4. Разпределете зеленчуците в два плика за печене. Върху тях внимателно поставете по един лаврак. Добавете по 1 стрък розмарин, малко зехтин и по около 50 мл бяло вино. Затворете плика, поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
5. Сервирайте печения лаврак върху зеленчуците.
Продукти
- 2 лаврака 4 пресни моркова 200 г чери домати 2 тиквички 1 глава лук сол и черен пипер 2 стръка розмарин 100 г масло 100 г бяло вино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Пандишпан с ягодов мус и шоколад
Рецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Зелена салата със скариди и горчица
Рецепти Давид Скоко
Тирамису
Рецепти Давид Скоко
Талятели с калмари и градински чай
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Давид Скоко
Извара с карамелизирани смокини
Рецепти Давид Скоко
Кюфтета от тиквички
Рецепти Давид Скоко
Агнешки котлети с огретен от резене
Рецепти Давид Скоко
Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокали