Лаврак в хартия
Рецепта от: Микела Киапа
Чудесен начин за приготвяне на риба и пролетни зеленчуци. Филетата риба се поставят върху легло от нарязани пресни картофи и аспержи. Всичко се увива в хартия и се пече.
Продукти
- 650 г дребни картофи
- 680 г филе от лаврак
- сол и черен пипер
- 1 лимон
- 4 стръка пресен лук
- 300 г аспержи
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете дребни картофи без да ги белите. Нарежете ги на много тънки кръгчета.
- 2. Нарежете пресния лук на едро. Отчупете долната твърда част на аспержите и нареже и тях на едри парчета. Нарежете лимона на тънки кръгчета. Направете по три повърхностни диагонални разреза в кожата на четирите филета лаврак.
- 3. За да приготвите 1 порция лаврак в хартия, поставете лист хартия с размери 35х35 см в тава. Подредете 1/4 от кръгчетата картофи по средата на листа, за да оформите легло за рибата. Върху картофите поставете 1 филе от лаврак с кожата надолу. Поръсете със сол и черен пипер. Около рибата разпределете 1/4 от пресния лук и аспержите, а върху нея подредете три кръгчета лимон. Поръсете лимонов сок върху зеленчуците. Поставете втори лист хартия със същите размери. завийте краищата на двата листа навътре, като силно стягате, за да се образува пакет. Печете така приготвените пакети в голяма тава, в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.
- 4. Отворете пакета с риба и зеленчуци и поднесете в чиния, направо от хартията.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус
Рецепти Стоян и Лора
Риба с шафранов сос и кускус
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Къртис Стоун
Хрупкав лаврак с ориз и шафран
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тостада от точени кори със севиче
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Къртис Стоун
Маринована риба в нумус
Рецепти Лука Чиано
Треска с крем от черен чесън, страчатела и прошуто
Рецепти Джейми Оливър
Треска с панчета, спанак и леща