Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лаврак в хартия

категория 0/5
1. Измийте и подсушете дребни картофи без да ги белите. Нарежете ги на много тънки кръгчета.
2. Нарежете пресния лук на едро. Отчупете долната твърда част на аспержите и нареже и тях на едри парчета. Нарежете лимона на тънки кръгчета. Направете по три повърхностни диагонални разреза в кожата на четирите филета лаврак.
3. За да приготвите 1 порция лаврак в хартия, поставете лист хартия с размери 35х35 см. в тава. Подредете 1/4 от кръгчетата картофи по средата на листа, за да оформите легло за рибата. Върху картофите поставете 1 филе от лаврак с кожата надолу. Поръсете със сол и черен пипер. Около рибата разпределете 1/4 от пресния лук и аспержите, а върху нея подредете три кръгчета лимон. Поръсете лимонов сок върху зеленчуците. Поставете втори лист хартия със същите размери. завийте краищата на двата листа навътре, като силно стягате, за да се образува пакет. Печете така приготвените пакети в голяма тава, в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.
4. Отворете пакета с риба и зеленчуци и поднесете в чиния, направо от хартията.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Микела Киапа