1. За кюфтетата нарежете на ситно магданоза, лука и чушките и ги сложете в голяма купа. Накиснете хляба в млякото.

2. Трите вида смляно месо сложете в купата при наситнените продукти. Добавете и смачканата на паста с малко сол скилидка чесън.

3. Чукнете яйцето. Овкусете със сол и черен пипер. Замесете кайма и я оставете в хладилник за минимум половин час.

4. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Оформете 18 кюфтета и ги подредете в тава. Изпечете ги до готовност - за около 12 минути.

5. За соса накиснете манатарките в марсалата за няколко минути, след това ги отцедете, като запазите течността и ги нарежете на ситно.

6. Нарежете бекона на кубчета, а лука и чесъна - на ситно. Сложете бекона в студен тиган. Включете котлона. Щом беконът пусне мазнина, добавете маслото и нарязаните лук и чесън. Оставете да се запържат до златисто.

7. След това поръсете брашното и запържвайте до златисто. Налейте пилешкия бульон, а след това и млякото - малко по малко. Овкусете с нарязана на ситно мащерка.

8. Добавете манатарките, овкусете със сол и пипер, налейте марсалата и сметаната. Гответе, докато сосът се сгъсти.

9. Сервирайте кюфтетата със соса.

Продукти

  • 400 г свинска плешка 400 г телешка плешка 400 г свински гърди без кост 0.5 връзка магданоз 2 стръка пресен лук 2 мариновани люти чушки 2 филии стар хляб 50 мл прясно мляко 1 яйце 1 скилидка чесън сол и черен пипер 400 г свинска плешка 400 г телешка плешка 400 г свински гърди без кост 0.5 връзка магданоз 2 стръка пресен лук 2 мариновани люти чушки 2 филии стар хляб 50 мл прясно мляко 1 яйце 1 скилидка чесън сол и черен пиперЗа соса:100 г бекон 100 г краве масло 100 г брашно 250 мл пилешки бульон 500 мл прясно мляко 150 мл течна животинска сметана 20 г сушени манатарки 100 мл марсала 0.5 глава лук 1 скилидка чесън 2 стръка мащерка сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички