Кюфтета "Лъвски глави" по шанхайски
Рецепта от: Адам Лайо
В сместа за тези големи кюфтета се добавят водни кестени. Кюфтетата първо се пържат, а след това се задушават на слаб огън в соев сос. Сервират се върху варен бок чой.
Продукти
- 1 литър растително олио
- ¼ ч.ч. светъл соев сос
- 2 с.л. тъмен соев сос
- 2 с.л. захар
- 1 литър пилешки бульон или вода
- 8 малки главички бок чой
- 1 с.л. олио
- За кюфтетата:
- 750 г свинска кайма
- 2-3 стръка пресен лук
- ½ ч.ч. обелени водни кестени
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 яйце
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 с.л. жълто вино
- ½ ч.л. сол
- щипка бял пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За кюфтетата нарежете обелените кестени на ситно и ги сложете в купа. В нея добавете каймата, нарязания на ситно пресен лук, настъргания джинджифил, яйцето, царевичното нишесте, виното, солта и пипера. Омесете сместа много добре, само в една посока. С влажни ръце оформете 4 големи кръгли кюфтета. Оваляйте ги леко в царевично нишесте.
- 2. Загрейте 1 литър олио в уок до 170 градуса и изпържете кюфтета от всички страни, за 5 минути.
- 3. В тенджера с двойно дъно сипете двата вида соев сос, 2 с.л. захар и бульона. Разбъркайте и поставете в соса пържените кюфтета. Поставете капак и гответе на слаб огън 1 час. След това махнете капака и гответе още 45-60 минути, докато сосът се сгъсти и стане гладък и лепкав.
- 4. В друг съд сложете да заври вода с по 1 ч.л. сол, захар и олио. Пуснете в нея разрязаните по дължина главички бок чой и варете кратко, докато омекнат. Прецедете ги.
- 5. Сервирайте кюфтетата в голяма дълбока чиния. Отстрани подредете бок чой. Залейте със сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско