Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркайте яйцето с прясното мляко. Натрошете хляба без кората и направете нещо като кашичка. Нарежете праза на тънки колелца, добавете го заедно с каймата. Овкусете с подправките и омесете сместа. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в смес от олио и масло.
2. За соса сложете касиса в купа и го поръсете със захарта. Добавете една капачка алкохол, разбъркайте и оставете соса да престои 1/2 час.
3. Направето пюрето като начкате картофите и към тях добавите топло мляко, масло, сол и черен пипер.
4. Сервирайте кюфтенцата, гарнирани с картофено пюре и поляти със сос.

Продукти

За кюфтенцата:

  • 3 филии бял хляб
  • 1 яйце
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 стрък праз
  • 500 г телешка кайма
  • сол и черен пипер
  • 1 чаена лъжица чили на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. чесън на прах

  • 2 с.л. олио
  • 15 г масло

За соса:

  • 500 г касис
  • 80 г захар
  • уиски или коняк

За пюрето:

  • 500 г картофи
  • 150 мл прясно мляко
  • 75 г масло

Свързани рецепти