Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте яйцето с прясното мляко. Натрошете хляба без кората и направете нещо като кашичка. Нарежете праза на тънки колелца, добавете го заедно с каймата. Овкусете с подправките и омесете сместа. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в смес от олио и масло.
2. За соса сложете касиса в купа и го поръсете със захарта. Добавете една капачка алкохол, разбъркайте и оставете соса да престои 1/2 час.
3. Направето пюрето като начкате картофите и към тях добавите топло мляко, масло, сол и черен пипер.
4. Сервирайте кюфтенцата, гарнирани с картофено пюре и поляти със сос.
2. За соса сложете касиса в купа и го поръсете със захарта. Добавете една капачка алкохол, разбъркайте и оставете соса да престои 1/2 час.
3. Направето пюрето като начкате картофите и към тях добавите топло мляко, масло, сол и черен пипер.
4. Сервирайте кюфтенцата, гарнирани с картофено пюре и поляти със сос.
Продукти
За кюфтенцата:
- 3 филии бял хляб
- 1 яйце
- 150 мл прясно мляко
- 1 стрък праз
- 500 г телешка кайма
- сол и черен пипер
- 1 чаена лъжица чили на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. олио
- 15 г масло
За соса:
- 500 г касис
- 80 г захар
- уиски или коняк
За пюрето:
- 500 г картофи
- 150 мл прясно мляко
- 75 г масло