1. В купа разбъркайте яйцето с прясното мляко. Натрошете хляба без кората и направете нещо като кашичка. Нарежете праза на тънки колелца, добавете го заедно с каймата. Овкусете с подправките и омесете сместа. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в смес от олио и масло.
2. За соса сложете касиса в купа и го поръсете със захарта. Добавете една капачка алкохол, разбъркайте и оставете соса да престои 1/2 час.
3. Направето пюрето като начкате картофите и към тях добавите топло мляко, масло, сол и черен пипер.
4. Сервирайте кюфтенцата, гарнирани с картофено пюре и поляти със сос.

Продукти

  • За кюфтенцата:3 филии бял хляб 1 яйце 150 мл прясно мляко 1 стрък праз 500 г телешка кайма сол и черен пипер 1 чаена лъжица чили на прах 1 ч.л. червен пипер 1 ч.л. кориандър 1 ч.л. чесън на прах2 с.л. олио 15 г маслоЗа соса:500 г касис 80 г захар уиски или конякЗа пюрето:500 г картофи 150 мл прясно мляко 75 г масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички