Кюфтенца с прошуто, рикота и бадеми
Рецепта от: Лука Чиано
Тези кюфтенца са изключително хрупкави отвън и меки отвътре. Вътрешността е от рикота и яйца, с добавени малки късчета прошуто, а панировката е само от смлени бадеми. Вегетарианският вариант на тези кюфтенца е съвсем лесно постижим, просто не добавяйте прошуто.
Продукти
- 80 г пармезан
- 40 г прошуто
- 100 г филирани бадеми
- 400 г рикота
- 100 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 яйца
- сол и черен пипер
- 1 литър олио за пържене
- 100 г конфитюр по избор
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете яйцата и рикотата и разбъркайте. Добавете няразаното на много ситно прошуто и разбъркайте отново. Добавете фино настъргания пармезан, както и брашното и бакпулвера. Разбъркайте.
- 2. Нарежете или смелете едро филираните бадеми и ги разстелете в тавичка.
- 3. С помощта на две лъжици оформете продълговати кюфтенца. Оваляйте всяко добре в бадемите.
- 4. Загрейте олиото в дълбок съд до 180 градуса. Пържете кюфтенцата по 2-3 минути о т всяка страна. Поставяйте и обръщайте кюфтенцата с помощта на решетеста лъжица. Извадете кюфтенцата върху кухненска хартия.
- 5. Прехвърлете кюфтенцата с прошуто, рикота и бадеми в голяма чиния и ги поръсете с малко настърган пармезан.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Донал Скиан
Букатини с кюфтенца
Рецепти Найджъл Слейтър
Печени свински ребра с мед и анасон
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия
Рецепти Божана Кацарова
Зелеви сарми с месо