Подготовка

1. Отстранете корите на няколко филии хляб и ги стрийте с ръце на малки трохи. Оставете ги да се поизсушат за 20 минути.
2. Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете нарязаните копър и магданоз и подправките. 3. Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го намачкайте с вилица и заедно с яйцето го прибавете към сместа. Това ще направи по-добра спойка между продуктите. 4. Направете малки кръгли кюфтенца. Оваляйте ги в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галетата от хляба. Наредете ги в тава, покрита

Продукти

  • 1 ч.ч. сварен ориз
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 1 резен целина
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 щипки мащерка
  • 2 стръка копър
  • 2 стръка магданоз
  • 1 яйце
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.ч. пресни хлебни трохи

За панировката:

  • 1 яйце

Свързани рецепти