Квадратчета с лайм и шамфъстък
Рецепта от: Марта Стюарт
1. За основата смелете фино ядките шам-фъстък в кухненски робот.
2. Добавете предварително фино смлените бисквити, захарта, охладеното разтопено масло и фино настърганата кора от лайм. Смелете до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на квадратна тавичка /21х21 см/. Постелете с два листа хартия за печене, като ги сложите на кръст. Подгънете хартията по краищата, като я защипете с метални щипки. Намажете с масло и хартията.
4. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно на слой с дебелина около 2 см. Притиснете добре трохите към дъното с помощта на чаша. Оформете с пръсти и лек ръб. Печете основата в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-12 минути.
5. За пълнежа разбийте жълтъците и добавете кондензираното мляко. разбъркайте. Добавете прясно изцедения сок от лайм и разбъркайте.
6. Изсипете пълнежа върху поизстиналата запечена основа. Печете на 180 градуса 15 минути. След това оставете сладкиша да изстине.
7. Извадете сладкиша с помощта на хартията. Нарежете на 16 еднакви парчета.
Продукти
- 55 г разтопено безсолно масло
- 80 г безсолни ядки шамфъстък
- 1 ч.ч. смлени пълнозърнести бисквити
- 50 г захар
- 1 с.л. настъргана кора от лайм
- 2 жълтъка
- 400 мл подсладено кондензирано мляко
- 0.5 ч.ч. сок от лайм
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини