Кускус със задушено китайско зеле
Рецепта от: Рудолф ван Веен

В дълбок тиган сложете първо чесъна, след това и нарязания на ситно лук. Добавете и доматеното пюре да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета цели домати и вода. Оставете да къкри. Следва добавянето на нарязаните чушка и бялата част на китайското зеле - тъй като е по-твърда трябва да поври повече. Когато уври бялата част, добавете листата на зелето и ментата.
Залейте кускуса с гореща вода /водата да е 1 пръст над кус-куса/ и изчакайте той да я поеме цялата.
Накиснете стафидите в топла вода за 10 минути.
В тиган изпечете наденичките, като ги надупчите, за да не пръскат много. А в друг тиган запечете кедровите ядки.
Овкусете кускуса със сол и черен пипер.
Сервирайте кускуса със соса с задушени зеленчуци, наденичка меркес и поръсете с кедрови ядки.
Продукти
- 300 г арабски кускус
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 4 домата
- 1 с.л. доматено пюре
- 100 г стафиди
- 2 стръка мента
- 50 г кедрови ядки
- 4 наденички
- зехтин екстра върджин
- 1 глава бок чой
- 1 жълта чушка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото