Кускус със скумрия
Рецепта от: Роберта Пание
1. Изсипете кускуса в купа и го залейте с врялата вода. Оставете го за 5 минути.
2. В тенджера с 2-3 с.л. зехтин запържете нарязаните лук и чесън. Добавете доматите и ги запържете за 5 минути. След това добавете каперсите, нарязаните на кръгчета маслини, нарязаната на кубчета тиквички и разрязаните на половинки чери доматчета. Поръсете нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Почистете рибата от кости и я накъсайте на парчета. Добавете я при зеленчуците и разбъркайте.
4. Запържете кедровите ядки в сух тиган за 3 минути.
5. Разрохкайте кускуса с вилица и го овкусете със сол и зехтин. Добавете запечените кедрови ядки и руколата. Разбъркайте добре. Накрая изтискайте сока на лимона и разбъркайте отново.
6. Добавете яхнията с пушена скумрия към кус-куса и разбъркайте добре. Сервирайте кус-куса с резени лимони.
Продукти
- 0.5 литър вода
- 300 г арабски кускус
- зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 глава червен лук
- 2 с.л. каперси
- 400 г белени домати
- 1 тиквичка
- 1 връзка магданоз
- 250 г чери доматчета
- 300 г пушена скумрия
- 3 с.л. черни маслини
- 65 г кедрови ядки
- 75 г рукола
- 0.5 лимон
- сок
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци