Кускус с печени зеленчуци
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Залейте кускуса с вряла вода, покрийте го и го оставете за 5 минути.
2. Измийте и подсушете патладжана и тиквичката. Нарежете ги на едри кубчета и ги разпръснете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Разрежете фенела на две, отстранете твърдата му част и го нарежете на едро. Лукът също нарежете на едро. Поръсете зеленчуците със сол и черен пипер и ги разбъркайте. Накрая поръсете с малко мед, за да карамелизират. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
3. Разрохкайте кускуса с помощта на вилица. Начупете сиренето. Прецедете нахута и го изплакнете. Извадете сардините от доматения сос и отстранете костите им. Накъсайте рибата на парчета. Добавете сиренето, нахута и рибата към кускуса. Полейте с малко зехтин и разбъркайте добре.
4. Сервирайте кус-кус, а върху него печени зеленчуци.
Продукти
- 1 глава червен лук
- 4 скилидки чесън
- 1 глава фенел
- 1 патладжан
- 1 тиквичка
- зехтин
- 1 с.л. мед
- 500 мл вода
- 300 г арабски кускус
- 150 г краве сирене
- 200 г сардини в доматен сос
- 200 г нахут от консерва
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне