Кус-кус със задушено китайско зеле

Кус-кус със задушено китайско зеле

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган сложете първо чесъна, след това и нарязания на ситно лук. Добавете и доматеното пюре да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета цели домати и вода. Оставете да къкри. Следва добавянето на нарязаните чушка и бялата част на китайското зеле - тъй като е по-твърда трябва да поври повече. Когато уври бялата част, добавете листата на зелето и ментата.
Залейте кус-куса с гореща вода /водата да е 1 пръст над кус-куса/ и изчакайте той да я поеме цялата.
Накиснете стафидите в топла вода за 10 минути.
В тиган изпечете наденичките, като ги надупчите, за да не пръскат много. А в друг тиган запечете кедровите ядки.
Овкусете кус-куса със сол и черен пипер.
Сервирайте кус-куса със соса с задушени зеленчуци, наденичка меркес и поръсете с кедрови ядки.

Продукти

  • 300 г кус-кус
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 4 домата
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 100 г стафиди
  • 2 стръка мента
  • 50 г кедрови ядки
  • 4 наденички
  • зехтин екстра върджин
  • 1 глава бок чой
  • 1 жълта чушка

Свързани рецепти