Начин на приготвяне:

1. Нарежете всички зеленчуци на едри кубчета.
2. Запържете първо лука в тенджера с олио. Добавете и другите зеленчуци без тиквичката. Дложете подправките и малко вода. Захлупете и оставете зеленчуците да къкрят 15-ина минути.
3. Добавете тиквичката, стафидите и изцедения и измит нахут. Захлупете и оставете още 10 минути ястието да поври.
4. Залейте арабски кус-кус с бульон, колкото да го покрие и го запарете за 2 минути. След това го разбъркайте с помощта на вилица, за да се отделят зърната му.
5. Сипете кус-куса за основа в голяма чиния и отгоре сипете зеленчуците. Гарнирайте ястието с марира или самбал и поръсете с нарязани пресни подправки - магданоз, кориандър, мента.

Продукти

  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 1 глава бяла ряпа
  • 0.5 тиква цигулка
  • 1 тиквичка
  • 3 домата
  • олио
  • 0.5 ч.л. куркума
  • 0.5 ч.л. червен пипер
  • 0.5 ч.л. канела
  • 1 щипка шафран
  • 80 г стафиди
  • 400 г нахут от консерва
  • арабски кус-кус
  • бульон

Свързани рецепти