Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кус-кус със седем зеленчука

категория 0/5
1. Нарежете всички зеленчуци на едри кубчета.
2. Запържете първо лука в тенджера с олио. Добавете и другите зеленчуци без тиквичката. Дложете подправките и малко вода. Захлупете и оставете зеленчуците да къкрят 15-ина минути.
3. Добавете тиквичката, стафидите и изцедения и измит нахут. Захлупете и оставете още 10 минути ястието да поври.
4. Залейте арабски кус-кус с бульон, колкото да го покрие и го запарете за 2 минути. След това го разбъркайте с помощта на вилица, за да се отделят зърната му.
5. Сипете кус-куса за основа в голяма чиния и отгоре сипете зеленчуците. Гарнирайте ястието с марира или самбал и поръсете с нарязани пресни подправки - магданоз, кориандър, мента.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен