Начин на приготвяне:

1. Изсипете кус-куса в купа и го залейте с врялата вода. Оставете го за 5 минути.
2. В тенджера с 2-3 с.л. зехтин запържете нарязаните лук и чесън. Добавете доматите и ги запържете за 5 минути. След това добавете каперсите, нарязаните на кръгчета маслини, нарязаната на кубчета тиквички и разрязаните на половинки чери доматчета. Поръсете нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Почистете рибата от кости и я накъсайте на парчета. Добавете я при зеленчуците и разбъркайте.
4. Запържете кедровите ядки в сух тиган за 3 минути.
5. Разрохкайте кус-куса с вилица и го овкусете със сол и зехтин. Добавете запечените кедрови ядки и руколата. Разбъркайте добре. Накрая изтискайте сока на лимона и разбъркайте отново.
6. Добавете яхнията с пушена скумрия към кус-куса и разбъркайте добре. Сервирайте кус-куса с резени лимони.

Продукти

  • 0.5 литър вода
  • 300 г арабски кус-кус
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • 2 с.л. каперси
  • 400 г белени домати
  • 1 тиквичка
  • 1 връзка магданоз
  • 250 г чери доматчета
  • 300 г пушена скумрия
  • 3 с.л. черни маслини
  • 65 г кедрови ядки
  • 75 г рукола
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 лимон

Свързани рецепти