Начин на приготвяне:

1. Залейте кус-куса с вряла вода, покрийте го и го оставете за 5 минути.
2. Измийте и подсушете патладжана и тиквичката. Нарежете ги на едри кубчета и ги разпръснете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Разрежете фенела на две, отстранете твърдата му част и го нарежете на едро. Лукът също нарежете на едро. Поръсете зеленчуците със сол и черен пипер и ги разбъркайте. Накрая поръсете с малко мед, за да карамелизират. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
3. Разрохкайте кус-куса с помощта на вилица. Начупете сиренето. Прецедете нахута и го изплакнете. Извадете сардините от доматения сос и отстранете костите им. Накъсайте рибата на парчета. Добавете сиренето, нахута и рибата към кус-куса. Полейте с малко зехтин и разбъркайте добре.
4. Сервирайте кус-кус, а върху него печени зеленчуци.

Продукти

  • 1 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава фенел
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • зехтин
  • 1 с.л. мед
  • 500 мл вода
  • 300 г кус-кус
  • 150 г краве сирене
  • 200 г сардини в доматен сос
  • 200 г нахут от консерва

Свързани рецепти