Курабийки медали
1. Сипете брашното на плота и сипете върху него бакпулвера. Направете кладенче в брашното и в него сипете мекото масло, захарта, яйцето и млякото. Сложете и малко прясно мляко, но не цялото. Разбъркайте продуктите в кладенчето с пръсти. Постепенно добавяйте брашното и омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете за 30 минути в хладилник.
2. Разточете тестото с дебелина около 5 мм. Изрежете кръгчета с помощта на чаша или рингче. Подредете кръгчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. В единия край на всяко кръгче направете дупка, през която ще може да се промуши лента /панделка/.
3. За глазурата сипете 1 с.л. вода в купичка и добавете пудрата захар, на порции, като разбивате енергично с помощта на тел. За червена глазура сипете няколко капки сок от червено цвекло и добавете 1 с.л. пудра захар.
4. Пресипете всяка глазура в отделно конусче от хартия за печене. Нарисувайте цифри или букви върху курабийките и ги оставете 30 минути, докато глазурата се втвърди. След това промушете лента през дупката на всяка курбийка и я завържете.

Продукти

  • 1 ч.л. бакпулвер 350 г брашно 100 г меко масло 175 г светлокафява захар 1 яйце 65 мл прясно млякоЗа глазурата:1 с.л. вода 3 с.л. пудра захар сок от червено цвекло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички