Курабии с джинджифил
1. Затоплете млякото със захарта докато захарта се разтопи. Сипете брашното на плота и в кладенче сложете маслото, бакпулвера, кафявата захар и подправките /може да ползвате готова смес или да си я направите по ваш вкус, но задължително трябва да има карамфил, индийско орехче и джинджифил/. Изсипете и млякото с разтопената захар в кладенчето. Омесете тестото и го сложете в хладилника, увито във фолио за кратко.
2. Студеното тесто омесете още веднъж. Откъсвайте малки парчета от него, разточвайте ги с точилка и запълвайте формите шаблон, които предварително сте поръсили с брашно и сте изтръскали излишното. Ако нямате форма шаблон, използвайте обикновени формички за сладки.
3. Изпечете сладките за 15 минути на 170 градуса.

Продукти

  • 1 с.л. прясно мляко 100 г захар 150 г брашно 75 г масло 1 ч.л. бакпулвер 75 г тъмнокафява захар 5 г подправки - карамфил индийско орехче канела джинджифилЗа поръсване на формата: брой оризово брашно или царевично нишесте

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички