Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Курабии с джинджифил

категория 0/5
1. Затоплете млякото със захарта докато захарта се разтопи. Сипете брашното на плота и в кладенче сложете маслото, бакпулвера, кафявата захар и подправките /може да ползвате готова смес или да си я направите по ваш вкус, но задължително трябва да има карамфил, индийско орехче и джинджифил/. Изсипете и млякото с разтопената захар в кладенчето. Омесете тестото и го сложете в хладилника, увито във фолио за кратко.
2. Студеното тесто омесете още веднъж. Откъсвайте малки парчета от него, разточвайте ги с точилка и запълвайте формите шаблон, които предварително сте поръсили с брашно и сте изтръскали излишното. Ако нямате форма шаблон, използвайте обикновени формички за сладки.
3. Изпечете сладките за 15 минути на 170 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен