Курабии с джинджифил
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Затоплете млякото със захарта докато захарта се разтопи. Сипете брашното на плота и в кладенче сложете маслото, бакпулвера, кафявата захар и подправките /може да ползвате готова смес или да си я направите по ваш вкус, но задължително трябва да има карамфил, индийско орехче и джинджифил/. Изсипете и млякото с разтопената захар в кладенчето. Омесете тестото и го сложете в хладилника, увито във фолио за кратко.
2. Студеното тесто омесете още веднъж. Откъсвайте малки парчета от него, разточвайте ги с точилка и запълвайте формите шаблон, които предварително сте поръсили с брашно и сте изтръскали излишното. Ако нямате форма шаблон, използвайте обикновени формички за сладки.
3. Изпечете сладките за 15 минути на 170 градуса.
2. Студеното тесто омесете още веднъж. Откъсвайте малки парчета от него, разточвайте ги с точилка и запълвайте формите шаблон, които предварително сте поръсили с брашно и сте изтръскали излишното. Ако нямате форма шаблон, използвайте обикновени формички за сладки.
3. Изпечете сладките за 15 минути на 170 градуса.
Продукти
- 1 с.л. прясно мляко 100 г захар 150 г брашно 75 г масло 1 ч.л. бакпулвер 75 г тъмнокафява захар 5 г подправки - карамфил индийско орехче канела джинджифилЗа поръсване на формата: брой оризово брашно или царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо