Къпкейкчета с кафе

Къпкейкчета с кафе

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с половината захар и щипка сол с помощта на миксер, до изсветляване на сместа.
2. Обелете бананите, най-добре да са презрели, и ги намачкайте с помощта на вилица. Добавете ги към разбитите яйца и разбъркайте с помощта на шпатула. Добавете есенцията кафе - може да я замените със сварено кафе еспресо.
3. В друга купа разбийте мекото масло с останалата захар с помощта на миксер, до пухкавост. В отделна купа смесете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете ги към маслото, като ги пресеете. Разбийте до хомогенност.
4. Добавете маслената смес към яйчената смес и разбъркайте до хомогенност. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа в тях, с помощта на лъжица за сладолед. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 160 градуса, с включен вентилатор, 20 минути. Охладете кексчетата много добре.
5. За крема разбийте мекото масло с ¼ от пудрата захар и горещата вода с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете есенцията от кафе /или сварено кафе еспресо/ и останалата пудра захар, лъжица по лъжица, и разбивайте до постигане на пухкавост и равномерен кафяв цвят. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник и го охладете в хладилник.
6. Шприцовайте шапка от крема върху всяко кексче. Поръсете с малко какао и украсете с кафени зърна.

Продукти

  • 150 г брашно
  • 120 г захар
  • 125 г меко масло
  • 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 2 зрели банана
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. есенция кафе
  • 1 с.л. какао
  • 0.5 ч.л. сол

За крема:

  • 450 г пудра захар
  • 150 г меко масло
  • 3 с.л. есенция кафе
  • 1.5 с.л. гореща вода
  • щипка сол

Свързани рецепти