Култивирани миди със сметанов сос и бекон

Култивирани миди със сметанов сос и бекон

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в загрят тиган с 1 с.л. зехтин, до златисто. Извадете бекона.
2. В същия тиган сипете добре почистените и измити миди. Добавете нарязана на ситно скилидка чесън, 1 с.л. зехтин и разклатете добре. Сипете сайдера и захлупете съда. Варете мидите около 3 минути. Извадете ги в голяма, дълбока чиния. Изхвърлете тези, които не са се отворили.
3. В тигана, където е останала течност от мидите, добавете заквасената сметана и бъркайте леко, докато стане гладък. добавете нарязаните на ситно естрагон и магданоз, овкусете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и полейте мидите. Поръсете със запържения бекон.
4. Нарежете хляба на филийки и го запечете от двете страни в тиган. Обелете скилидка чесън и натрийте с нея филийките. Поръсете ги с по малко зехтин. Подредете запечените филийки около мидите и си топете от соса с тях.

Продукти

 

  • 6 слайса пушен бекон
  • зехтин
  • 1 кг черни миди
  • 2 скилидки чесън
  • 150 мл сайдер
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 малка връзка естрагон
  • 1 малка връзка магданоз
  • сол и черен пипер
  • 0.5 бял селски хляб

Свързани рецепти