Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кростада

категория 0/5
1. За тестото смесете брашното със захарта и солта. Сложете сместа в купа и разбъркайте с миксер. След това добавяйте малко по малко мекото масло, като продължавате да разбивате. Добавете водата на струйка, целта е тестото да стане меко. Щом се оформи гладко тесто, прехвърлете го върху парче прозрачно фолио, увийте го и го сплескайте. Оставете тестото в хладилник за 1 час.
2. Разрежете тестото на 4 части. Всяка част оформете на топка между дланите си. След това я разточете върху набрашнен плот в елипсовидна форма с дебелина 6 мм.
3. Поставете четирите парчета тесто в плоска тава, постлана с хартия за печене. По средата на две кростади поставете шепа горски плодове - малини, червени боровинки и френско грозде. Поръсете с малко захар всяка купчинка плодове и загънете краищата на тестото навътре, като пакетче. По средата на другите две кростади сложете нарязани на кубчета праскови от компот, поръсете ги с малко захар и завийте пакетчета.
3. Намажете кростадите с разбит жълтък с малко сметана. Изпечете ги за 20 минути на 200 градуса.
4. Преди поднасяне оставете кростадите да изстинат 1 час.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен