Кростада
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото смесете брашното със захарта и солта. Сложете сместа в купа и разбъркайте с миксер. След това добавяйте малко по малко мекото масло, като продължавате да разбивате. Добавете водата на струйка, целта е тестото да стане меко. Щом се оформи гладко тесто, прехвърлете го върху парче прозрачно фолио, увийте го и го сплескайте. Оставете тестото в хладилник за 1 час.
2. Разрежете тестото на 4 части. Всяка част оформете на топка между дланите си. След това я разточете върху набрашнен плот в елипсовидна форма с дебелина 6 мм.
3. Поставете четирите парчета тесто в плоска тава, постлана с хартия за печене. По средата на две кростади поставете шепа горски плодове - малини, червени боровинки и френско грозде. Поръсете с малко захар всяка купчинка плодове и загънете краищата на тестото навътре, като пакетче. По средата на другите две кростади сложете нарязани на кубчета праскови от компот, поръсете ги с малко захар и завийте пакетчета.
3. Намажете кростадите с разбит жълтък с малко сметана. Изпечете ги за 20 минути на 200 градуса.
4. Преди поднасяне оставете кростадите да изстинат 1 час.
2. Разрежете тестото на 4 части. Всяка част оформете на топка между дланите си. След това я разточете върху набрашнен плот в елипсовидна форма с дебелина 6 мм.
3. Поставете четирите парчета тесто в плоска тава, постлана с хартия за печене. По средата на две кростади поставете шепа горски плодове - малини, червени боровинки и френско грозде. Поръсете с малко захар всяка купчинка плодове и загънете краищата на тестото навътре, като пакетче. По средата на другите две кростади сложете нарязани на кубчета праскови от компот, поръсете ги с малко захар и завийте пакетчета.
3. Намажете кростадите с разбит жълтък с малко сметана. Изпечете ги за 20 минути на 200 градуса.
4. Преди поднасяне оставете кростадите да изстинат 1 час.
Продукти
- За тестото:65 г захар 260 г брашно 1 щипка сол 230 г меко масло 40 мл водаЗа пълнежа:4 праскови от компот или консерва 12 малини 8 боровинки 2 клончета френско грозде 65 г захарЗа намазване:1 жълтък с малко сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо