Кронътс
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Пригответе многолистно тесто, както е описано в рецептата за кроасани.
2. Направете сладкарски крем, като разбиете жълтъците с малко студено мляко, половината захар и брашното. Останалото мляко сипете в тенджерка заедно с останалата захар и го оставете да заври. Добавете горещото мляко на тънка струйка към жълтъците, като разбивате енергично. Пресипете сместа в тенджерката, върху котлона, и бъркайте в продължение на 4-5 минути, докато сместа се сгъсти. Изсипете крема в чиния, покрийте го с фолио и го оставете да изстине. След това го прехвърлете в пош с назъбен накрайник.
3. Разточете тестото на голям тънък лист. С помощта на ринг /диаметър 11 см/ изрежете кръгчета. С по-малък ринг /диаметър 5 см/ изрежете по-малки кръгчета в средата на всяко голямо кръгче.
4. Сипете 4-5 пръста олио в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете по 2-3 понички наведнъж, до златисто.
5. Сипете захар в дълбока чиния. Овалвайте още горещите понички в захарта /по желание може да добавите канела към захарта/.
6. Подредете кронътс върху поднос. Шприцовайте сладкарски крем в средата на всяка.
2. Направете сладкарски крем, като разбиете жълтъците с малко студено мляко, половината захар и брашното. Останалото мляко сипете в тенджерка заедно с останалата захар и го оставете да заври. Добавете горещото мляко на тънка струйка към жълтъците, като разбивате енергично. Пресипете сместа в тенджерката, върху котлона, и бъркайте в продължение на 4-5 минути, докато сместа се сгъсти. Изсипете крема в чиния, покрийте го с фолио и го оставете да изстине. След това го прехвърлете в пош с назъбен накрайник.
3. Разточете тестото на голям тънък лист. С помощта на ринг /диаметър 11 см/ изрежете кръгчета. С по-малък ринг /диаметър 5 см/ изрежете по-малки кръгчета в средата на всяко голямо кръгче.
4. Сипете 4-5 пръста олио в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете по 2-3 понички наведнъж, до златисто.
5. Сипете захар в дълбока чиния. Овалвайте още горещите понички в захарта /по желание може да добавите канела към захарта/.
6. Подредете кронътс върху поднос. Шприцовайте сладкарски крем в средата на всяка.
Продукти
- За многолистното тесто:500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар щипка сол 250 г маслоЗа сладкарския крем:1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно300 г захар 200 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем