Крокети със скариди
Рецепта от: Рудолф ван Веен

В тенджерка разтопете маслото и задушете в него нарязания на ситно лук. Когато лукът стане златист изсипете брашното наведнъж и бъркайте. Намалете огъня и добавете студените течности. Бъркайте докато сместа стане гладка. След това сместа става гъста като картофено пюре и трябва да се виждат мехурчета по нея. Овкусете със сол и черен пипер, добавете нарязания на ситно див лук. Дръпнете от огъня и добавете дребни скариди. Разбъркайте. Изсипете сместа в тавичка и загладете хубаво. Покрийте с фолио и сложете в хладилник да се стегне сместа. След това нарежете на ленти или на квадратчета сместа. Оформете всяко квадратче с ръце във формата на руло. Преди пържене оставете в хладилник крокетите да се стегнат, а може и да ги замразите и да ги изпържите, когато искате.
За панировката си пригответе продуктите. Първо потапяйте крокетите в белтъците, след това овалвайте обилно в брашното и в едрата галета. Пържете за кратко в голямо количество олио /на 180 градуса/. Изваждайте крокетите върху салфетка.
Гарнирайте с лимон и магданоз.
За панировката си пригответе продуктите. Първо потапяйте крокетите в белтъците, след това овалвайте обилно в брашното и в едрата галета. Пържете за кратко в голямо количество олио /на 180 градуса/. Изваждайте крокетите върху салфетка.
Гарнирайте с лимон и магданоз.
Продукти
- 125 г масло 100 г брашно 100 мл бяло вино 400 мл рибен бульон 2 глави лук шалот 1 връзка див лук 250 г скариди сол и черен пипер олио за пърженеЗа панировката:4 белтъка 500 г брашно 500 г галета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци