Начин на приготвяне:
В тенджерка разтопете маслото и задушете в него нарязания на ситно лук. Когато лукът стане златист изсипете брашното наведнъж и бъркайте. Намалете огъня и добавете студените течности. Бъркайте докато сместа стане гладка. След това сместа става гъста като картофено пюре и трябва да се виждат мехурчета по нея. Овкусете със сол и черен пипер, добавете нарязания на ситно див лук. Дръпнете от огъня и добавете дребни скариди. Разбъркайте. Изсипете сместа в тавичка и загладете хубаво. Покрийте с фолио и сложете в хладилник да се стегне сместа. След това нарежете на ленти или на квадратчета сместа. Оформете всяко квадратче с ръце във формата на руло. Преди пържене оставете в хладилник крокетите да се стегнат, а може и да ги замразите и да ги изпържите, когато искате.
За панировката си пригответе продуктите. Първо потапяйте крокетите в белтъците, след това овалвайте обилно в брашното и в едрата галета. Пържете за кратко в голямо количество олио /на 180 градуса/. Изваждайте крокетите върху салфетка.
Гарнирайте с лимон и магданоз.
За панировката си пригответе продуктите. Първо потапяйте крокетите в белтъците, след това овалвайте обилно в брашното и в едрата галета. Пържете за кратко в голямо количество олио /на 180 градуса/. Изваждайте крокетите върху салфетка.
Гарнирайте с лимон и магданоз.
Продукти
- 125 г масло
- 100 г брашно
- 100 мл бяло вино
- 400 мл рибен бульон
- 2 глави лук шалот
- 1 връзка див лук
- 250 г скариди
- сол и черен пипер
- олио за пържене
За панировката:
- 4 белтъка
- 500 г брашно
- 500 г галета