Начин на приготвяне:

1.Абелете и нарежете лука на много ситно на ръка или с помощта на кухненски робот. Загрейте 2 с.л. зехтин и 2 с.л. масло в тиган и запържете лука и чесъна в него.
2. Нарежете шунката и бекона и ги смелете в кухненски робот. Добавете нарязания и магданоз и смелете отново.
3. Добавете смлените шунка и бекон при лука и разбъкайте. Добавете суха мащерка и разбъркайте. Добавете 1 ч.ч. брашно и разбъркайте докато сместа започне да залепва по съда. Добавете млякото малко по малко. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Бъркайте докато сместа се сгъсти, около 10 минути.
4. Пресипете сместа в купа и я оставете да изстине. След това я поставете в хладилник докате се стегне.
5. В една чиния сипете брашно, в друга галета, а в трета разбийте яйцата. С набрашнени ръце взимайте по малко от сместа за крокети и оформяйте кръгли топчета. Оваляйте всяко топче първо в брашно, след това в галета и накрая в яйце. На този етап можете да замразите една част от крокетите, като ги подредите в пластмасова кутия с капак.
6. Останалите крокети изпържете в тенджера с поне 4 пръста олио, загрято до 160-180 градуса. Извадете изпържените крокети върху кухненска хартия.
7. Поднесете крокетите, забодени на коктейлни клечки заедно с купичка с горчица за потапяне.

Продукти

  • зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г бекон
  • 400 г шунка
  • 1 с.л. суха мащерка
  • 1 ч.ч. брашно
  • 4 ч.ч. прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • щипка прясно настъргано индийско орехче
  • 3 яйца
  • 2 ч.ч. галета
  • 1 ч.ч. брашно за овалване
  • олио за пържене

Свързани рецепти