Хрупкави отвън, кремообразни отвътре - такива трябва да са истинските крокети. Пълнежът на тези е от сос Бешамел, пушена пъстърва и варени яйца.

Продукти

  • `1/2 ч.ч. безсолно мсало
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • прясно настъргано индийско орехче
  • 140 г пушена сьомгова пъстърва
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 1 лимон, кора
  • сол и черен пипер
  • 2 ч.ч. галета Панко
  • 3 големи яйца
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

  • 1. За соса бешамел разтопете нарязаното на кубчета масло в касерола. Добавете 1/2 ч.ч. брашно и бъркайте в продължение на 5 минути, докато то се запържи. След това постепенно, на струйка, добавете прясното мляко, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа стане гладка и започнат да се появяват балончета по повърхността, гответе 8 минути, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа се отделя от стените, дръпнете от огъня и добавете сол. Разбъркайте и пресипете в купа. Щом сместа изстине, прехвърлете я в пош за еднократна употреба.
  • 2. Обелете и нарежете на парченца сварените яйца. Нарежете и филетата пушена пъстърва. Добавете ги в купата със сос Бешамел. Настържете индийско орехче и овкусете с малко сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте.
  • 3. В три дълбоки чинии сипете галета, 1 ч.ч. брашно и яйцата. Разбийте добре яйцата. Шприцовайте няколко крокети с дължина 10 см в чинията с брашното. Внимателно ги оваляйте в него, като си помагате с вилица. След това ги прехвърлете в разбитите яйца и ги оваляйте. Накрая прехвърлете крокетите в галетата. Подредете покритите с панировка крокети в тавичка, постлана с хартия за печене. Поставете в хладилник, за да се стегнат.
  • 4. Загрейте 3-4 пръста олио до 180 градуса в тенджера. Пържете крокетите на порции за 1 минута, като ги обръщате. Извадете върху кухненска хартия.

Свързани рецепти

Виж всички