Крокети с пушена пъстърва
Рецепта от: Къртис Стоун
Хрупкави отвън, кремообразни отвътре - такива трябва да са истинските крокети. Пълнежът на тези е от сос Бешамел, пушена пъстърва и варени яйца.
Продукти
- `1/2 ч.ч. безсолно мсало
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
- прясно настъргано индийско орехче
- 140 г пушена сьомгова пъстърва
- 3 твърдо сварени яйца
- 1 лимон, кора
- сол и черен пипер
- 2 ч.ч. галета Панко
- 3 големи яйца
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- 1. За соса бешамел разтопете нарязаното на кубчета масло в касерола. Добавете 1/2 ч.ч. брашно и бъркайте в продължение на 5 минути, докато то се запържи. След това постепенно, на струйка, добавете прясното мляко, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа стане гладка и започнат да се появяват балончета по повърхността, гответе 8 минути, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа се отделя от стените, дръпнете от огъня и добавете сол. Разбъркайте и пресипете в купа. Щом сместа изстине, прехвърлете я в пош за еднократна употреба.
- 2. Обелете и нарежете на парченца сварените яйца. Нарежете и филетата пушена пъстърва. Добавете ги в купата със сос Бешамел. Настържете индийско орехче и овкусете с малко сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте.
- 3. В три дълбоки чинии сипете галета, 1 ч.ч. брашно и яйцата. Разбийте добре яйцата. Шприцовайте няколко крокети с дължина 10 см в чинията с брашното. Внимателно ги оваляйте в него, като си помагате с вилица. След това ги прехвърлете в разбитите яйца и ги оваляйте. Накрая прехвърлете крокетите в галетата. Подредете покритите с панировка крокети в тавичка, постлана с хартия за печене. Поставете в хладилник, за да се стегнат.
- 4. Загрейте 3-4 пръста олио до 180 градуса в тенджера. Пържете крокетите на порции за 1 минута, като ги обръщате. Извадете върху кухненска хартия.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тартин с аншоа и краставица
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове