Крокети с говежди гърди

Крокети с говежди гърди

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина и маслото в тиган. Добавете нарязания на ситно лук, поръсете със сол и черен пипер и го запържете за 3-4 минути.
2. Добавете брашното и разбъркайте докато се образува тесто. Налейте постепенно прясното мляко, при непрекъснато бъркане. Бъркайте в продължение на 15 минути, докато се получи гладка, кремообразна смес. Добавете настъргания кашкавал и индийското орехче и разбъркайте. накрая добавете накъсаното на тънки ивичики печено месо от говежди гърди. Разбъркайте добре. ПРесипете сместа в купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да изстине.
3. С набрашнени ръце оформете крокети в продълговата форма. Оваляйте крокетите първо в разбито яйце, а след това в галета. Пържете крокетите във фритюрник, за 3-4 минути, до златисто.
4. За соса сипете кетчупа в тенджерка заедно с оцета, кафявата захар и подправките. Разбъркайте и овкусете със сол. Гответе соса докато стане хомогенен и гладък.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 0.5 ч.ч. брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • 1 ч.л. смляно индийско орехче
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. масло
  • сол и черен пипер
  • печени говежди гърди
  • олио за пържене
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.ч. галета

За соса:

  • 1 ч.ч. кетчуп
  • 2 с.л. оцет от шери
  • 2 с.л. кафява захар мусковадо
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • сол

Свързани рецепти