Начин на приготвяне:

1. Смесете двата вида кайма в голяма купа. Овкусете със сол, черен пипер и чесън на прах. Разбъркайте.
2. Смелете фино орехите в блендер. Сипете 2/3 от тях при каймата. Смелете сушените сливи в блендер и ги добавете при каймата. Добавете яйцето и разбъркайте добре.
3. Сипете останалите смлениорехи в чиния, а в друга сипете галетата.
4. Оформете продълговати кюфтенца от сместа с каймата. Оваляйте всяка крокета в галета, а след това я увийте в слайс бекон. Забодете с клечка за зъби. Потопете двата края на крокетата в смлените орехи.
5. Подредете крокетите в тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
6. Поднесете крокетите с бекон, гарнирани със салата от листа рукола, настърган пармезан и залята с дресинг от сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин.

Продукти

  • 150 г свинска кайма
  • 150 г телешка кайма
  • 1 ч.ч. орехи
  • шепа сушени сливи без костилки
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. галета
  • 12 слайса бекон
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти