Крокети от скариди с майонеза с авокадо
Рецепта от: Дани Янсен

1. Пичестете скаридите. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете за кратко обелените скилидки чесън. Добавете скаридите и ги пържете докато станат розови, като ги обръщате от двете страни. Не пържете скаридите дълго, за да не станат жилави. Извадете скаридите в чиния и щом изстинат, ги нарежете на парченца.
2. За пълнежа на крокетите разтопете маслото на бавен огън в дълбок тиган. Добавете нарязаните на ситно лук шалот и чесън и ги запържете за 1-2 минути. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте докато се получи тестена топка. Тогава излейте студените течности - бяло вино и рибен бульон. Бъркайте енергично с помощта на тел, докато сместа стане хомогенна и дръпнете съда от котлона.
3. Добавете нарязаните скариди. Обелете половината авокадо и го нарежете на кубчета, добавете и него към плънката. Изтискайте сока на лайма. Разбъркайте и разстелете сместа в дълбока чиния. Покрийте с прозрачно фолио и поставете плънката в хладилник за 2 часа.
4. За майонезата сложете жълтъка, горчицата и оцета във висок съд и ги разбийте с помощта на пасатор. Докато разбивате добавяйте на струйка олиото, докато получите желаната гъстота. Издълбайте вътрешността на авокадото с помощта на лъжица и го добавете в майонезата. Пасирайте отново.
5. Разбийте белтъците в голяма купа. В чиния сложете японска галета панко или обикновена. С набрашнени ръце оформяйте крокетите в продълговата форма, потапяйте ги първо в белтъците, а след това в галетата.
6. Изпържете крокетите в маслена баня, от двете страни, до златисто. Извадете ги върху кухненска салфетка.
7. Поднесете крокетите със скариди, гарнирани с майонеза с авокадо.
2. За пълнежа на крокетите разтопете маслото на бавен огън в дълбок тиган. Добавете нарязаните на ситно лук шалот и чесън и ги запържете за 1-2 минути. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте докато се получи тестена топка. Тогава излейте студените течности - бяло вино и рибен бульон. Бъркайте енергично с помощта на тел, докато сместа стане хомогенна и дръпнете съда от котлона.
3. Добавете нарязаните скариди. Обелете половината авокадо и го нарежете на кубчета, добавете и него към плънката. Изтискайте сока на лайма. Разбъркайте и разстелете сместа в дълбока чиния. Покрийте с прозрачно фолио и поставете плънката в хладилник за 2 часа.
4. За майонезата сложете жълтъка, горчицата и оцета във висок съд и ги разбийте с помощта на пасатор. Докато разбивате добавяйте на струйка олиото, докато получите желаната гъстота. Издълбайте вътрешността на авокадото с помощта на лъжица и го добавете в майонезата. Пасирайте отново.
5. Разбийте белтъците в голяма купа. В чиния сложете японска галета панко или обикновена. С набрашнени ръце оформяйте крокетите в продълговата форма, потапяйте ги първо в белтъците, а след това в галетата.
6. Изпържете крокетите в маслена баня, от двете страни, до златисто. Извадете ги върху кухненска салфетка.
7. Поднесете крокетите със скариди, гарнирани с майонеза с авокадо.
Продукти
- За крокетите:200 г тигрови скариди 1 скилидка чесън 1 с.л. зехтин 2 глави лук шалот 1 скилидка чесън 0.5 връзка див лук 100 г краве масло 125 г брашно 100 мл бяло вино 400 мл рибен бульон 0.5 авокадо 0.5 лайм сокЗа майонезата:1 жълтък 1 ч.л. горчица 100 мл слънчогледово олио 1 с.л. бял винен оцет 0.5 авокадоЗа панировката:4 белтъка 150 г брашно 150 г галета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дани Янсен
Панирано манго с шоколадов мус